Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Södra serien långt ifrån avgjord

Föreningen försökte få till en dialog med supporterklubben innan nedläggningen

Nybro har gått fram som en ångvält i den södra vårserien och har av många, även av mig, setts som en självklar vinnare av densamma. Men, kvällens rivalmöte mot Kalmar kan spetsa till det hela rejält.


DOKUMENT: Supporterklubben som fick nog

Anrika Nybro har köttat på rätt rejält i den södra vårserien och jag har sedan länge ansett dem som redan klara segrare av densamma och därmed söders bidrag till förkvalet till playoff. De är nämligen i skrivandets stund hela sju poäng före tvåan Kalmar med åtta matcher kvar för den jagande nykomlingen.

Det är väldigt svårt att se att något lag ska komma ikapp Nybro. De har gjort överlägset mest mål efter jul, 56 stycken, de är överlägset mest effektivast framåt med sina 14,62 i skottprocent och de är överlägsna i att göra mål i spel fem mot fem på banan. Dessutom är de svårslagna när de gör första målet i matcherna. Som om inte detta vore nog så vinner de också överlägset flest tredjeperioder.

Nybro är helt enkelt jäkligt bra just nu.

Men det finns faktiskt håligheter i maskinen. Går man in och kollar på statistiken bakåt, det vill säga hur målvaktsduon Alexander Johansson och Pavel Crajcovic står sig tillsammans gentemot konkurrenterna så är faktiskt både Kalmar och Dalen vassare i den statistikkolumnen. Nybro är också det gäng av topp tre som släpper till flest skott mot sina målvakter.

De är inte heller så värst effektiva i powerplay där de återfinns först på en sjätteplats med 21,88 procent. Inga dåliga siffror, men ändå en liten varningssignal att det finns en rad lag som är vassare i den spelformen. Även i boxplay ser siffrorna okej ut (75,68%), men kanske inte så mycket mer. Nybro är fyra i serien i den här spelformen.

Detta ska inte misstolkas till att jag hastigt och lustigt förutspår en krasch modell större från Nybros sida, men man bör vara vaksam på att det finns svagheter hos dem.

Topp tre har följande utseende just nu:

1. Nybro, 32 poäng, 11 matcher
2. Kalmar, 25 poäng, 10 matcher
3.Dalen, 24 poäng, 10 matcher

Rivalerna Nybro och Kalmar möts i Nybro ikväll och seger för bortalaget där samtidigt som de har en match i handen gentemot Nybro, en match mot Tyringe hemmaplan på söndag, gör att toppen kan spetsas till rejält i händelse av två raka Kalmar-vinster. Då är de bara en poäng efter samtidigt som de möts en gång till innan serien gör bokslut.

Ska vi räkna bort Dalen på sin tredjeplats? Nej. Jag har räknat bort dem i ett tidigare skede av serien, men efter det har de gått och vunnit fyra raka matcher och det finns egentligen ingenting som tyder på att Tyringe ikväll och Mörrum på söndag ska vara några hinder.

Summa summarum: Plockar Kalmar och Dalen tre pinnar i sina matcher ikväll samt tre pinnar på söndag, detta secnario är ingen omöjlighet, så har vi följande tabelltopp när serien går in på sista tredjedelen:

1. Nybro, 32 poäng, 12 matcher
2. Kalmar, 31 poäng, 12 matcher
3. Dalen, 30 poäng, 12 matcher.

Då ska alla lagen möta varandra ännu en gång innan serien är slut.

Men, ska vi få en gastkramande avslutning, så krävs det att Kalmar vinner på bortaplan ikväll. Det är första steget.

Exit mobile version