Site icon hockeystaden.se

SUPPORTERN: “Det var ett slag rakt i ansiktet”

De brinner för klubben i sina hjärtan men kände att de inte orkade driva supporterklubben vidare då de upplevde sig motarbetade gång på gång. I en tidigare artikel kunde ni här på hockeystaden.se läsa om vägen fram till Troja Supports beslut att inte längre i organiserad form stötta sitt Troja. 
— Det är extremt jävla jobbigt, säger den före detta styrelsemedlemmen i Troja Support, Julius Nordin, till hockeystaden.se.


DOKUMENT: Supporterklubben som fick nog

Det har under säsongen knorrats en del från Ljungby-publiken över det faktum att de stämningen har uteblivit i Ljungby Arena sedan Troja Support inför säsongen lade ner sin verksamhet.
— Jag skulle säga att de flesta vill ha tillbaka oss, säger Julius Nordin till hockeystaden.se.

FÖLJT TROJA SEDAN BARNSBEN

Julius Nordin satt med i Troja Supports styrelse förra säsongen, den turbulenta säsongen där det skrevs spaltmeter i media om relationen mellan ishockeyklubben och deras fans. Den säsong, som utifrån sett, blev droppen som fick bägaren att rinna över för många. Nordin berättar att han följt klubben sedan mycket ung ålder.
— Farsan tog med mig när jag var väldigt, väldigt liten och sedan har det fallit helt naturligt. Den första matchen man kommer ihåg var när Troja mötte Lakers för länge sedan och (Daniel) Håkansson gjorde mål på en straff. Då var man inte så gammal och efter det har kärleken till Troja bara fortsatt.
— Att det ska strula på det här viset, jag vet inte…Det är inte bara för mig det är extremt jobbigt, utan det är många som känner som mig. Det är extremt jävla jobbigt.

LÄS MER: Föreningen försökte få till en dialog med supporterklubben innan nedläggningen

Nordin är noga genom intervjun med att understryka att det inte finns någon organiserad klack längre och att åsikterna är hans egna.
— Jag vill verkligen att det ska finnas en klack i Troja. Jag har försökt att snacka med folk om en framtid och så vidare. Men som det ser ut nu så kommer det verkligen inte att gå.
— Det är upp till Troja att höra av sig och prata med oss.

Vad är det som inte kommer gå?
— Vi har vissa grejer som vi absolut inte tycker har funkat och det har varit väldigt mycket personliga anklagelser från polis, vakter och den säkerhetsansvarige framförallt.
— Vi har försökt att prata med Troja om detta, men det har aldrig varit någon lyssnat på oss.

Julius berättar att han i våras kontaktade Troja efter en incident som inträffat. Han kontaktade dem i syfte att ge versionen från sin synpunkt så att de skulle få bägge sidor av myntet. Men han fick ingen återkoppling.
— Så här har det varit för många när det gäller saker och ting. De skiter i oss och när vi tidigare försökt säga till om saker som känts fel, så har vi alltid framställts som några idioter och det är ingen som vill det längre.
— Det vi egentligen väntar på är att någon ska bry sig. När vi la ner så förväntade vi oss reaktioner, den reaktionen Troja visade var att de startade en ny så kallad klack.

Hur känner du kring det att de ville starta en ny klack från grunden?
— Ett enormt svek från deras sida. Det var ett slag rakt i ansiktet. I mina ögon så sa de där att “Japp, nu blev vi av med de ligisterna, nu startar vi någonting nytt.”

Efter Troja Support la ner, har det från klubbens eller fansens håll tagits några kontaktförsök för att sätta sig ner och prata?
— Jag har inte hört någonting och jag har inte hört av mig till Troja heller. Jag anser att det är de som behöver oss och då är det de som får höra av sig.

Exit mobile version