Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Backar som kan höja klubbarna

På sina håll skriks det om backbrist på marknaden och jag kan för mitt liv inte förstå varför. Marknaden fullkomligt dräller ju av klassbackar som skulle höja standarden på de flesta klubbarna i Hockeyettan.

Jag har koll på en del spelares planer den närmaste framtiden. Men naturligtvis inte alla, och det kan hända att någon back smugit sig in på listan som i någon undanskymd lokaltidning aviserat sabbatsår eller pension.

Anton Avehag

Den rutinerade backen är lite av en dröm att ha i laget. Men det står klart att han lämnar Sundsvall. Dock mer oklart vad framtiden har att erbjuda.

Alexis Binner

24-åringen har varit lite av en flyttfågel sedan han kom hem till Sverige för ett par år sedan efter fem säsonger med junior- och collegehockey på andra sidan Atlanten. Han verkade dock ha hittat hem i Huddinge som i nuläget verkligen är i skriande behov av backar.

Spelar tufft och kompromisslöst.

Adam Deutsch

Den meriterade backen klev av Strömsbro när flytten till den norra serien blev ett faktum. Sedan dess har i alla fall inte jag hört något om hans framtidsplaner.

Johan Grönquist

En stabil back att lita på egentligen vilket lagbygge som helst i den här ligan. Stod klart i våras att han skulle lämna Sundsvall, men vad som händer framöver verkar oklart.

Ludvig Hedström

Har kontrakt med Djurgården i allsvenskan. Men var på lån i Tyresö/Hanviken ifjol och med tanke på hur många backar DIF har att laborera med så håller jag det inte för otroligt att det kommer bli ett utlån på nytt här.

Stabil tvåvägsback som kommer höja backsidan hos vilket ettanlag som helst.

Joshua Karlsson

Har på de två senaste säsongerna attraherat såväl allsvenska AIK som SHL-laget Örebro där han spelat matcher för båda lagen. Fick lämna Örebro i våras och sedan dess har det varit tyst kring den store och tufft spelande backen.

Victor Larsson

21-åringen har inte lyckats få fäste i allsvenskan, trots försök i både Mora och Västervik. Är i ett läge där han behöver blomma ut i seniormiljö och jag tror att den stabile tvåvägsbacken skulle vara ett bra förvärv för vilken topp 10-klubb som helst i ettan.

Marcus Lundberg

Gör alltid ett gediget jobb på banan och det riktigt lyser en fältherreaura kring honom. Kommer vad det verkar inte bli kvar i Visby, men borde vara ett högvilt byte bland klubbarna.

Oscar Lundin

Har stått lite i skymundan bakom Ludvig Georgsson och Edwin Hammarlund de senaste säsongerna i Tyresö/Hanviken. Men faktum är att 21-åringen varit riktigt bra även han.

Är just nu på tryout i Djurgården och har funnits med i matchtruppen varje träningsmatch.
– Det är Djurgården fokus ligger på just nu, berättade han för mig tidigare i veckan.

Med tanke på att det är rätt tjockt på Djurgårdens backsida så är mitt tips att det nog blir ett permanent kontrakt för Lundin, men att han lånas ut till någon Stockholmsklubb. Rimligen borde en återkomst till Tyresö/Hanviken ligga nära till hands.

Bobbo Petersson

Den underskattade backen har hunnit fylla 31 år och någonstans har man väl alltid tänkt tanken att han ska runda av sin karriär i moderklubben Karlskrona. Klart är att han lämnar Östersund, mer oklart är vad framtiden har att erbjuda.

Men blir det ettan så lär det ju bli KHK där han utan tvekan skulle bli försvarsgeneralen i jakten på en allsvensk plats.

Men tveksamt om han hamnar där. Det brukar surras och ryktas om en återkomst bland före detta KHK-profiler varje sommar. Men Peterssons namn har i alla fall jag missat.

Jacob Spångberg

Spelade förra säsongen i Almtuna där han väl kanske inte hade världens bästa säsong. Men 29-åringen är en bra och skicklig back som inte borde ha problem att landa kontrakt med en toppklubb i ettan.

Oscar Häggqvist är Spångbergs agent:
– Vi har några pågående diskussioner, främst i Sverige och allsvenskan. Men många klubbar inväntar spelarutveckling och resultat de första månaderna, berättar han.

Känslan man får är att Spångberg inte har bråttom med att landa något.
– Jacob håller igång på gymmet och har gått på is i väntan på erbjudanden från allsvenskan/allettan närmare jul.

Joel Werner

Har spelat de tre senaste säsongerna i Skövde och har varit nyttig för laget. Men som det ser ut så blir han inte kvar där och frågan är då var han hamnar nästa säsong. För det är väl inte slutspelat?

Exit mobile version