Site icon hockeystaden.se

Skoglund: Så slutar kvartsfinalerna: “Dragit en nitlott”

Så är det då äntligen dags. På tisdag drar slutspelet i Hockeyettan igång och nedan kan ni ta del av hur det (troligtvis) kommer att sluta.

Nytt för i år att matchserierna avgörs i bäst av fem samt att de högre rankade laget börjar på hemmaplan. Det innebär att vi troligtvis kommer få se färre skrällar.

Nåväl. Så här kommer det sluta

Troja – Nyköping

Här är det inget snack om saken. Troja är bättre på exakt varje position och har dessutom varvat upp maskineriet ju längre säsongen har gått. Nyköping å sin sida kan se tillbaka på en säsong där de tagit sig till Allettan första gången sedan återkomsten till tredjeligan, samt slutspel. Men, hit men inte längre.

Tips: 3 – 0 i matcher till Troja.

Piteå – Kalix

Piteå ska såklart gälla som storfavoriter här. Men Kalix är inte helt ofarliga och har några spetsar som kan oroa Piteås försvar. Samt att man har superrutinerade Janne Karlsson vid rodret.

Summa summarum så är dock Piteå en storlek större gällande allt och huvudtränaren Mikael Aaro har alla verktyg för att manövrera ut Kalix på ett smidigt sätt. Dock tror jag Kalix har chans att sno en match i alla fall.

Tips: 3 – 1 i matcher till Piteå.

Mariestad – Borlänge

Borlänge har ryckt upp sig rejält efter sen svag höst och vann sin vårserie. Kruxet för deras del är dock att Mariestad också spottat upp sig och dessutom hittat tillbaka till sitt hårda och tuffa spel. Borlänge får vara nöjda med att man på något sätt lyckats rädda säsongen genom att ta sig till slutspel.

Tips: 3 – 0 i matcher till Mariestad

Hanviken – Sundsvall

Jag är inte helt säker på att Hanviken satsade på rätt häst när man valde att möta Sundsvall. Ett Sundsvall som när de är påkopplade har ett spel som är som klippt och skuret för slutspelshockey. Lägg därtill rutinerade rävar i tränarstaben som Jonas Lindström och Mathias Månsson som garanterat har en hel del trix att ta till.

Jag tror detta blir en nitlott för Hanviken.

Tips: 3 – 1 i matcher till Sundsvall.

Boden – Borås

Jag trodde Boden skulle välja ett svajigt Karlskrona. Istället så valde de Borås som i playin mot KRIF visade att de behärskar slutspelshockeyn galant. Boden spelar under press, samtidigt som Borås redan överträffat förväntningarna, nykomlingar som de är.

Lägg därtill målvaktsmatchen mellan Konstantin Barulin och Carl Hjälm så förstår ni att detta kommer bli en matchserie som kommer kunna bli riktigt sevärd.

En väldigt oviss matchserie som kan sluta hursomhelst. Men jag tror inte ”gubbarna” i Borås är klara än.

Tips: 3 – 2 i matcher till Borås.

Dalen – Vimmerby

Jag trodde Dalen skulle välja Halmstad. Främst beroende på att Vimmerby på papperet har en bredare och spetsigare trupp samt att de av hävd är ett slutspelslag.

Dalen med sitt spelsätt har definitivt medlem för att stå upp mot Vimmerby. Men jag lägger mycket vikt vid historiken och menar att Dalen drog en nitlott här.

Tips: 3 – 1 i matcher till Vimmerby.

Strömsbro – Halmstad

Jag hade nog satt Halmstad som underdog mot vilket annat lag som helst i detta steget av slutspelet. Men jag känner att ett skadedrabbat Strömsbro nog kan få det jobbigt mot ett uppoffrande Halmstad. Som dessutom har en riktig matchvinnare mellan stolparna i målvakten Jacob Crespin.

Jag tror på en relativt enkel seger här för hallänningarna.

Tips: 3 – 0 i matcher till Halmstad.

Visby – Karlskrona

Jag trodde faktiskt Karlskrona skulle väljas av något annat lag här. De har inte alls fått effekt av sitt tränarbyte och uppträder stundtals nonchalant och slarvigt på banan. Jag ger dem ett visst med tanke på målvakten Viktor Kokman som varit briljant sedan han anslöt, men han måste få bättre hjälp av sitt försvar och jag ställer mig frågande till om de kommer hinna hitta rätt innan tisdag.

Jag är tveksam. Samtidigt har Visby absolut ingenting att förlora och kan spela mer avslappnat. Lägg därtill slutspelsauran kring laget.

Tips: 3 – 1 i matcher till Visby.

Exit mobile version