Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Här kan Mörrums stjärnor hamna

Mörrum har larmat om en akut ekonomisk situation. Nedan går hockeystaden.se igenom tänkbara destinationer för spelarna i Blekingegänget.

Tidigare i veckan gick Kiruna AIF ut med att de kommer spela klart grundserien för att sedan dra sig ur Hockeyettan. Anledningen stavas skral ekonomi och för att inte skuldsätta klubben än mer så väljer man att göra på detta sätt.

Ungefär samtidigt började det florera rykten på sociala medier om att Mörrum skulle tvingas möta samma öde. Det ryktet kan vi med största sannolikhet begrava då klubben själva under dagen gick ut med att man inte har för avsikt att kliva av någon serie med något av föreningens lag. Man meddelade också att man kommer sätta samman en handlingsplan för att hantera det prekära ekonomiska läget.

Rimligtvis borde det i den handlingsplanen ingå att skära i spelartruppen och därmed dumpa en hel del lönekostnader. Via BLT meddelade man också under dagen att man inte kommer hindra någon spelare från att lämna klubben. Frågan är bara hur pass mycket man kommer våga skära i spelartruppen för att inte riskera Hockeyettanplatsen rent sportsligt framåt vårkanten. Men jag antar att en degradering till division 2 är bättre än konkurs.

Nåväl. Det finns en hel del guldkorn i Mörrums trupp som definitivt inte kommer ha några problem att attrahera andra klubbar, både i Hockeyettan och i allsvenskan.

Gustav Bågenvik, Målvakt

Att hans statistik inte imponerar är knappast hans fel utan ett resultat av att laget som helhet har rasat samman fullständigt på senare tid. Bågenvik har stått i kassen under Mörrums samtliga segrar under säsongen och kan dessutom peka på ett fint facit under sina senaste säsonger i Grums respektive Vimmerby.

Det här är en målvakt med hög potential och jag skulle kunna tänka mig att 23-åringen finns på radarn hos exempelvis Troja som jag är fullständigt övertygad om kommer värva in ett komplement till givne ettan Wictor Ragnewall. Inget ont om Milton Rosén, men han har ännu inte fått någon speltid i Trojakassen och frågan är om man kommer våga satsa på honom som backup när det börjar dra ihop sig.

Jag skulle även kunna tänka mig att en klubb som Hudiksvall, som sitter med en liknande målvaktssituation som Troja, har uppe Bågenvik på bordet för diskussion. Men jag tror mer på Troja i detta fallet.

En annan vinkel på det hela är att jag knappast tror att Bågenvik skulle krita på för Troja för att spela en solklar andrafiol, men ett löfte om speltid plus möjligheten att för första gången i karriären få chansen i ett givet topplag kan nog övertyga Örebrosonen.

Martin von Schoultz, målvakt

Gjorde det riktigt bra under sin första säsong i Karlskrona, men den andra gick det desto tyngre. Mycket beroende på att han aldrig gavs chansen skulle jag vilja påstå. Så mycket bättre har det inte gått i Mörrum, men precis som i Bågenviks fall ska knappast von Schoultz lastas för det.

Om Bågenvik försvinner så är jag rätt övertygad om att von Schoultz stannar för att få en reell chans att få en förstaspade. Trots två motiga säsonger så tror jag ändå att 22-åringens namn klingar högt bland diverse sportchefer runt om i ligan och jag tror inte han skulle sakna anbud. Dock är det lite svårt att placera in honom i lämplig klubb för närvarande. Men som alla vet så uppstår skador och då skulle han vara en perfekt pjäs att kasta in som ersättare.

Andreas Anarp, back

Jag tycker inte att det finns någon back i Mörrum som stuckit ut nämnvärt under säsongen. Men marknaden på tillgängliga backar är ytterst tunn och jag tror att Anarp med sin rutin av ligan och sina ledaregenskaper mycket väl skulle kunna attrahera både en och annan sportchef. Kanske som ett alternativ att stärka backsidan i exempelvis Halmstad eller Borås, beroende vilket av gängen som tar sig till Allettan.

Tom och Martin Fridén, forwards

Bofors-tvillingarna har sannerligen imponerat sedan de anslöt till Mörrum i januari. Duon skulle definitivt inte göra bort sig i ett bättre lag och här kan man egentligen bara välja och vraka bland alternativen hos klubbar som har råd att bredda sin arsenal av forwards med 21-åringarna.

Jag kan tänka mig att både Kalmar och Mariestad som saknar forwards har uppe dessa två på bordet.

Marcus Paulsson och John Henrion, forwards

Båda två har en historik i Karlskrona och med tanke på att duon är rotade i Blekinge så är det inget långskott att anta att Michael Sundlöv i alla fall lägger örat mot rälsen för att lyssna av läget med den synnerligen rutinerade duon. Inte för att KHK egentligen behöver dem, men snacka om att spetsen på deras redan imponerande forwardssida skulle breddas rejält.

Dock undrar jag om man från KHK-ledningen vågar peta för mycket i hierarkin i truppen. Man är inne på ett vinnande spår och varför riskera någonting nu?

Nä, jag har faktiskt ett annat alternativ. Tingsryd krisar rejält i allsvenskan just nu och verkar ha skaffat lånekort i Hockeyettan. Paulsson var inlånad till Tingsryd för två säsonger sedan och gjorde succé. Henrion skulle definitivt inte heller göra bort sig i den allsvenska kostymen.

Med tanke på att duon har kontrakt med Mörrum även över nästa säsong så antar jag att det blir en dyr historia för TAIF att köpa loss dem. De pengarna har inte smålänningarna. Däremot att hyra firma Paulsson/Henrion säsongen ut kanske skulle kunna gå att lösa.

Khalid Ibrahim, forward

För mig är det ett mysterium att 25-åringen fortfarande är kvar i Hockeyettan. Han har betydligt högre potential än så. Har inte riktigt fått det att lossna under säsongen, måhända att hans skada som han drog på sig ifjol hämmar honom. Jag vet inte.

Han skulle komma in med karaktär, spelsinne och ledaregenskaper i vilket lag som helst som har ambitioner att gå långt i Hockeyettans slutspel. Men jag lurar även på om inte detta skulle vara en pjäs att stoppa in i närliggande Tingsryds lagbygge? Det är dags att han får en allsvensk chans nu.

Exit mobile version