Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: 40 lag – 40 potentiella poängkungar

En ny säsong är i antågande och det har blivit dags att sia om vilka som kommer bli interna poängkungar i de 40 klubbarna.

Boden – Knivigt värre då Boden inte har den där självklart utstickande offensiva stjärnan i sin trupp. Men Pontus Johansson bör ligga bra till att trona högst upp när säsongen är över.

Borlänge – Har ihåligare trupp än en schweizerost och man har lagt allt ansvar på 20-årige Isak Garfvé. Pallar han trycket så bör han vinna den interna poängligan.

Borås – Den med allra tyngsta meriter är ryssen Vadim Berdnikov och han kommer få dra ett enormt offensivt lass tillsammans med Henrik Eriksson och Anders Eriksson. I konkurrens med backen Fredrik Eriksson så lär det handla om dessa fyra, men jag lägger mina rubel på Berdnikov.

Enköping – Det brukar vara Daniel Andersson och Ludvig Wallin som lägger beslag på topplaceringarna. Så det blir väl någon av dessa nu med. Jag säger Daniel Andersson.

Forshaga – Här hade Jonas Nyman varit given, men han lämnade för Nybro och ögnar man igenom laguppställningen så finns det på förhand sannerligen ingen offensiv som skrämmer. Jag chansar på att Wilson Johansson får ett genombrott och leder värmlänningarnas offensiv i vinter.

Dalen – Även har har man tappat enormt mycket slagkraft offensivt när hela förstakedjan försvann. Men Alex Ek är kvar och får han bara vara skadefri så ska han vara poängbäst i det här gänget.

Halmstad – Det hade varit lätt att säga Robin Dahse här. Men jag chansar på ett genombrott för Viktor Bernhardtz som piskade in poäng för Växjös J20-lag ifjol och som under junioråren producerat fint med mål och assists.

Huddinge – Det blir Björn Jonason som vanligt.

Hudiksvall – Det finns många om budet här, men jag lägger en slant på Samuel Eriksson.

Sundsvall – Backen Pontus Englund kommer få enormt med istid under säsongen och det lär avspegla sig i poängprotokollet.

Troja – I en trupp med mycket intressant offensiv spets så är Joakim Hillding ändå snäppet vassare än övriga. Han kommer leda den småländska offensiven i vinter.

Kalix – Johan Pettersson i all ära, men Emil Lindblom lär få ta ett än mer större offensivt ansvar i år och därför tror jag han kommer nosa eller till och med överträffa fjolårets 38-poängsnotering.

Kalmar – De har en bred offensiv men det bara en Victor Crus Rydberg och det blir han som hämtar hem detta.

Karlskrona – Affischnamnet Alexander Bergström är hemma igen och han har definitivt en hög allsvensk nivå i sig. Han kommer få förtroende i alla spelformer och poängen kommer såklart trilla in.

Kiruna AIF – Oskar Fredriksson.

Kiruna IF – Jacob Hansson Geidon.

KRIF – Jag drar en lans för Jesper Hultberg i år.

Köping – Emil Norberg ar smaskat in poäng de två senaste säsongerna för dels Köping, men också Nidaros i den norska andraligan. Finns inget som säger att den leveransen kommer avta säsongen som kommer.

Linden – Det finns några som kommer kriga däruppe. Jag chansar på att Atte Mäkinen tar hem det.

Lindlöven – Tobias Sjökvist känns rätt given här.

Mariestad – Mönstrar en relativt blek offensiv säsongen som kommer. Spetsige backen Tobias Aronsson kan mycket väl bli den som briljerar mest och bäst i poängprotokollet.

Mörrum – Marcus Paulsson.

Nybro – Juho Liuksiala.

Nyköping – Dansken Søren Dietz-Larsen ligger väl rätt bra till här?

Piteå – Mycket känns väldigt intressant med Piteås offensiv säsongen som kommer. Men jag tror ändå att vi som vanligt kommer få se Magnus Isaksson i poängligatopp när seriespelet är avklarat.

Segeltorp – Henrik Rommel.

Skövde – Kristoffer Söder ligger bra till om han får ordning på skadebekymren som hållit honom borta på försäsongen.

Strömsbro – Man är van vid en sanslöst skådad offensiv spets i Gävle-gänget. Men med den varan ser det lite tunnare ut i år. Lär bli Viktor Ehn som gör de flesta poängen framåt.

Surahammar – Det finns en hel del om budet i årets Surahammar. Men Lukas Söderlund är i en klass för sig.

Teg – Oscar Frestadius kan nog klämma ur sig fler poäng än de 30 han gjorde ifjol.

Tranås – Nyförvärvet Joonas Larinmaa har en fin poänghistorik från Mestis. Plockar han med sig det över Östersjön så finns det fog för att tippa honom som etta här.

Tyresö/Hanviken – David Karlström har fört en undanskymd roll i allsvenskan de senaste säsongerna. Kommer få mycket förtroende ute på Tyresö och det kan ligga och lura en poängexplosion här.

Tyringe – Det finns en hel del jokrar i Tyringes trupp såsom Milan Davidek och Heikki Harju. Men den store stjärnan på förhand är Adam Ingvarsson och kan han hålla sig skadefri samt anpassa sig till sin nya miljö så borde han leda de offensiva styrkorna på Tyrs Hov säsongen som kommer.

Vallentuna – Gustav Jansson borde ligga bra till här.

Vimmerby – Man vill gärna svara Jakob Karlsson, men han brukar faktiskt inte vinna den interna poängligan. Jag drar till med Isac Andersson.

Visby – Nye Justus Mikkonen känns onekligen intressant att placera på tronen.

Vännäs – Nye Kristian Kovacik är en sjukt intressant historia. Efter att ha spelat JVM för Slovakien 2020 så hamnade han i Glimma i division 3 av alla ställen. Efter två poängslaktarsäsonger där åker han nu hiss två våningar upp i seriesystemet. Här kan vi ha en av vinterns succéspelare i Hockeyettan.

Väsby – Tobias Liljendahl kommer leda det här laget på väldigt många sätt. Bland annat offensivt och ja: Han har syark konkurrens i de offensiva leden, men jag tror ändå vi kommer hitta honom högst upp när det har blivit dags att summera.

Wings – Skulle Mateusz Szurowski kunna vara en kandidat till poängligatiteln?

Örnsköldsvik – Linus Håkansson.

Exit mobile version