Site icon hockeystaden.se

Spelarna i Hockeyettan som lirat JVM

Om en vecka drar junior-VM i Kanada igång. Turneringen brukar ha världens blickar på sig och medialt är Hockeyettan mil ifrån samma uppmärksamhet – men faktum är att av de som hittills är på kontrakt inför den kommande säsongen hos de 40 klubbarna så har sju spelat JVM tidigare i karriären.

Magnus Isaksson (fw), Piteå

Var en viktig pjäs i det lag som på hemmaplan i Mora och Leksand på ett vis drog igång den svenska framgångseran i JVM:s gruppspel som de kommande 14 åren skulle innebära 54 raka gruppspelsmatcher utan förlust. Isaksson gjorde två mål i turneringen 2007.

Marcus Paulsson (fw), Mörrum

Fanns med i truppen 2003 i turneringen som avgjordes i kanadensiska Halifax och Sydney. Paulsson var ett år yngre än de övriga och stod för tre assists. Det här var under en mörk period för svensk juniorhockey och Sveriges tvingades faktiskt kvala sig kvar i A-gruppen.

Fredrik Eriksson (b), Borås

Var med i samma turnering som Paulsson och stod för fyra assists från sin backplats. Med det blev han poängbäste back i det svenska laget före bland annat den kommande NHL-backen Tobias Enström.

Jonathan Wikström (fw), Troja

Knep en av de sista platserna i truppen till JVM 2021 i Edmonton och spelade tre matcher.

Christoffer Rasch (b), Karlskrona

Var med i det norska lag som åkte ur A-gruppen 2014. Det var då turneringen avgjordes i Malmö. Rasch spelade i förstakedjan och noterades för två (1+1) poäng på de sju matcher han spelade.

Kristian Kovacik (fw), Vännäs

Slovaken spelade JVM så sent som 2020 och gjorde då både mål och assist för Slovakien. Säsongen efter dök han upp i…Glimma, i division 3? Efter två säsonger, 15 matcher och 37 poäng ska han nu testa sina vingar på Hockeyettan-nivå.

Nikolai Skladnichenko (fw), Nybro

Fanns med i det ryska lag som tog brons i Malmö 2014. Noterades inte för någon poäng.

Exit mobile version