Site icon hockeystaden.se

Juniorlånen som färgat mest i Hockeyettan

Varje säsong så får vi nöjet att stifta nya bekantskaper i Hockeyettan. Bland annat genom lån av juniorer från SHL och Hockeyallsvenskan. Nu när vi kommit halvvägs in på säsongen – vilka lån har färgat mest i ligan?

För att komma med på listan måste man stå noterad för minst fem matcher i Hockeyettan under säsongen. En sak att notera efter denna genomgången är en majoritet av spelare med allsvenska hemvist på listan och det beror helt enkelt på att det är ytterst få spelare från SHL-klubbarnas organisationer som har varit utlånade till Hockeyettan under säsongen.

Källor som använts för att få hitta lånespelarna har varit stats.swehockey.se och Elite Prospects.

8. Gustav Lindström (b), Timrå >>> Sundsvall/Hudiksvall

Det är inte jättelätt för en junior att gå direkt från J20-hockeyn till seniorspel. Men Lindström har direkt tagit för sig i ett av ettans bästa gäng.

7. Tim Welin (fw), AIK >>> Väsby

AIK-junioren har legat bakom mycket under sina matcher åtta matcher i Väsby. Är en passningsspelare av rang på juniornivå och med sina sex assists i ettan visar han att blicken för spelet följt med även till seniornivå.

6. Kalle Bartholdsson (b), Rögle >>> Halmstad

Har gjort tre poäng på sina sex matcher i Halmstad. Men dessa kom i början och det är inte heller poängen som placerar den SHL-meriterade backen på denna listan, utan det är det stabila backspelet han rapporterats stå för.

5. Elliot Ekefjärd (fw), Björklöven >>> Teg

Färgade i ettan redan ifjol, då för Tyringe. Bytte i somras klubb till Björklöven men har spenderat merparten av tiden på lån i Teg där han bidragit med poäng.

4. Lucas Torstensson (b), Almtuna >>> Vallentuna/Väsby

Backen har snittat nästan en poäng under sina åtta matcher i Vallentuna där han fick stort ansvar. Var dock inne på många mål bakåt. Nu har lånedestinationen bytts till Väsby där han i sin hittills enda match fick stort förtroende.

3. Nils Juntorp (fw), HV71 >>> Dalen

Det är inte bara för en junior att kliva in i seniorhockeyn och leverera direkt. Det finns många exempel på det. Men Juntorp tillhör ett av undantagen. Snacka om att han fått en flygande start på seniorkarriären i Dalen dit han är utlånad från HV71:s organisation. På sina fem matcher i ettan har han gjort poäng i samtliga och står noterad för sex (2+4) hittills.

2. Jeremias Lindewall (fw), Modo >>> Örnsköldsvik

Har fått byta om till 28 allsvenska matcher med Modo under denna säsong, men har snålt med istid i andraligan. Där har han ändå bidragit med fyra assists. Men i Örnsköldsvik har han verkligen gjort skillnad. På sex matcher har det blivit 9 (5+4) poäng.

Den senaste tiden har den Edmonton-draftade forwarden lirat med Modo, men kanske får vi se honom i ettan igen senare under säsongen.

1. Oliver Håkansson (mv), Almtuna >>> Hudiksvall

Alla trodde nog att Andreas Bosson skulle stå merparten av Hudiksvalls matcher. Men Håkansson har visat att han mycket väl håller måttet i Hockeyettan. Står noterad för enbart en förlust på sina tolv matcher och släpper bara in 1,5 mål i snitt per match.

Exit mobile version