Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Så slutar vårserierna

Ett nytt fenomen i Hockeyettan för i år är att vårserierna numera är två. Ett sätt att spetsa till det hela. Men hur kommer det sluta då? Hockeystaden.se har svaret.

Tio lag i två serier ska mellan 12 december till 27 februari under 18 omgångar göra upp om följande:

— Seriesegrarna direkt till kvartsfinal, speldatum 8-12 mars.
— Lag 2-3 i respektive serie till Play-in för kvartsfinalspel, speldatum 1-5 mars.
— Lag 4-6 i respektive serie klara för ATG Hockeyettan 22/23.
— Lag 7-10 i respektive serie till fyra kvalserier, de åtta lagen från Hockeyettan delas in geografiskt.

Vårserien Norra

10. Vännäs

Räckte inte till i den norra serien och kommer få det oerhört tufft att räcka till även här. Mäktade bara med att producera 28 mål framåt på 18 matcher. Samtidigt släppte man in 80 och summan av kardemumman gör att detta inte håller.

9. Köping

Även Köping var ett lag som fick kämpa i motvind under grundserien. Tippades på förhand av säsongen i den absoluta botten och de kommer inte ha möjlighet att undvika negativt kval här. Även om de kanske kan klättra några placeringar så blir sjätteplatsen svår att nå.

8. Örnsköldsvik

På förhand trodde nog de flesta att det här gänget skulle vara cementerade i botten av den norra serien. Förvisso slutade de näst sist, men de sprattlade bra i början och har visat att kapaciteten finns i laget. Men frågan är ändå om de håller när saker och ting ställs på sin spets. Jag har svårt att se det.

7. Sundsvall

En liten besvikelse faktiskt om man ser till förhandstipsen. Gjorde en stark debutsäsong ifjol, men har inte alls kommit upp i nivå i år. Det är långtifrån givet att det här laget tvingas kvala neråt. Men jag har svårt att se vilket av övriga de kommer kunna passera för att undvika det.

6. Enköping

En av grundseriens stora floppar. På papperet har de en trupp för Allettan, men visade den kapaciteten för få gånger under de 18 inledande omgångarna. Kan uppehållet få dem att samla ihop sig?

5. Vallentuna

Av fjolårets storsatsning finns i stort sett ingenting kvar. Men ändå är detta ett lag som är alldeles för bra för att bli inblandade i den omedelbara bottenstriden i den här serien. Dock blir nog toppen också en svår nöt att nå.

4. Wings

Inledde strålande men skador och avstängningar gjorde att de sjönk tillbaka i tabellen. Med alla gubbar på plats så ska de kunna tillhöra toppen i den här serien.

3. Lindlöven

Även här hittar vi ett lag som på papperet har kapacitet att nå Allettan. Men nu har det sista lilla saknats för dem under ett par år. Men här ska de kunna få framgång.

2. Kiruna IF

Inledde bra men hade det desto tuffare under andra halvan av grundserien. Att spjutspetsen Marenis har lämnat för Vita Hästen är ett gigantiskt avbräck. Hade chansen på Allettan inför sista matchen, men vek ned sig. Samma sak ifjol när de skulle spela hem playoffplatsen från den norra vårserien. Jag tror inte heller att de kommer hålla hela vägen för att vi. na den här serien. Men topp tre ska de utan problem ta.

1. Teg

Har abonnerat på topplaceringarna i den norra grundserien under ett par år nu. Men i år höll det inte hela vägen. Fiasko? Till viss del, även om jag nog tycker att de hade en lite svagare trupp i år än tidigare. Men de har alla ingredienser för att tillhöra toppen här. Och SKA tillhöra toppen. Får inte Teg spela vidare efter seriens 18 omgångar så är det en gigantisk fiaskostämpel.

Vårserien Södra

10. Segeltorp

Fick vänta länge och väl på säsongens första poäng och lyckades till slut skramla ihop sju i grundserien. Släppte in 95 mål under de 18 inledande matcherna. Har på papperet en alldeles för svag trupp för att kunna ställa till med en sensation i den här starka serien.

9. Kumla

Den västra serien får i år anses vara den svagaste i ligan. Kumla slutade sist i den och det säger såklart en hel del. De kommer inte kunna hota uppåt.

8. Eskilstuna Linden

Siktade inför säsongen mot Allettan. Men har på papperet inte truppen för det, något som även visade sig i tabellen. Jag har svårt att se hur de ska kunna hota lagen ovanför i det här tipset.

7. Hanhals

Visade i grundserien att de kan sprattla mot topplag. Men nja…Över tid så vete tusan hur de ska kunna hota uppåt i den här tabellen. Gjorde endast 22 mål framåt på 18 omgångar.

6. Nyköping

Straffades stenhårt av skador under hösten. Grundkapaciteten i den här truppen är hög och laget ska egentligen petas in högre upp i den här tabellen. Men avslutade den västra serien bedrövligt och det är det minnet som består när detta tips plitas ner. Men det ska noga betonas att Nyköping och lagen framför samtliga har chans på seriesegern.

5. Halmstad

Har inte fått det att stämma fullt ut hittills. Hade trots det chans på Allettan med bara två omgångar kvar av grundserien. Blandar och ger och det måste till mer kontinuitet om de ska vara ett topp 3-lag här.

4. Visby/Roma

Laget som alltid går till Allettan misslyckades kapitalt under hösten. Mycket av det kan förklaras av ett gigantiskt manfall. Men ändå kan jag tycka att de borde tagit sig till Allettan. De har liksom alla ingredienser i truppen ändå för att vara topp fem i öst. Med det i ryggen så tror jag helt enkelt inte att de rår på lagen ovan i det här tipset.

3. Tranås

Även här hittar vi ett lag som har drabbats stenhårt av skador och andra avhopp. Även här finns alla ingredienser för att vara ett Allettan-lag när truppen är hel. Nu när de får några veckors vila och en chans att samla ihop sig så kan detta bära långt.

2. KRIF

Byggde sin trupp på ett lite annorlunda sätt inför den här säsongen och det dröjde länge och väl innan man fick utdelning. Men den skulle komma och KRIF var ytterst nära att ta sig till Allettan. Under de avslutande omgångarna var man dessutom bland de formstarkare i söder. Har byggt ett offensivt lag och det kan de nog dra större nytta av i den här serien.

1. Mörrum

Vann bara tre matcher på ordinarie tid under grundserien och bara en på de 13 sista omgångarna. Formsvagt värre med andra ord och man börjar ju undra vad som egentligen står på. Men laget har spetsarna för att kunna vinna den här serien. Då tänker jag främst på John Henrion och Marcus Paulsson. Även bakom dessa finns det kvalitet och det här laget ör på papperet för bra för att kunna undvika toppen.

Exit mobile version