Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: KHK i Sverigetopp och supernollan

Karlskrona HK må spela i tredjeligan. Men igår var de faktiskt näst bäst i hela Sverige. Bara Vita Hästen – HV71 lockade fler besökare än KHK:s hemmapremiär.

Sedan Karlskrona tvångsdegraderades från Hockeyallsvenskan förra sommaren så har de inte kunnat dra sportslig nytta av sin publik på hemmamatcherna. Detta som bekant beroende på restriktionerna. Men när de igår för första gången fick ta emot en större mängd åskådare igen så kom hela 2 377 människor till NKT Arena för att se matchen mot Kalmar.

En snabb scanning av samtliga matcher igår visar att det endast var det allsvenska mötet Vita Hästen – HV71 som lockade fler människor.

***

Rihards Marenis! I förra veckan skrevs det i media om att Nybro försökt att värva den lettiske landslagsmannen från Kiruna IF. KIF gick dock inte med på det, men det verkar inte ha framkallat några sura miner hos Marenis. Fyra mål igår i derbyt mot AIF talar sitt tydliga språk.

Letten står nu på fem mål på två matcher.

På tal om Kiruna IF. I somras var det en person som hörde av sig och flaggade för junioren Rasmus Similä, att jag skulle hålla ögonen på honom i vinter. Ett välgrundat tips kan man lugnt säga. 19-åringen blev tvåmålsskytt i premiären och igår i derbyt bidrog han med en assist.

Så uppmaningen att hålla ögonen på honom var välgrundad.

***

Robin Christoffersson värvades till Vimmerby i somras från Östersund och han har hållit nollan i sina två inledande matcher. Samtliga 49 skott som Kalmar och Hanhals har avlossat har hamnat i målvaktens plock eller madrasser. Jag har ingen aning om vad rekordet i Hockeyettan för längst tid utan insläppta mål kan vara, men det kanske ni läsare har koll på?

Christoffersson blev förövrigt inbytt i den första slutspelsmatchen för Östersund mot Huddinge i våras och höll nollan under de dryga åtta minuter han stod.

***

Teg, Dalen och Borlänge. Där har ni tre gäng som ifjol spelade i Allettan men som inlett säsongen med två raka torsk. Teg åker till Boden på lördag och mycket talar väl för att tredje nollpoängaren kommer där då Boden lär vara rejält revanschsugna efter att ha förlorat mot Kalix under gårdagen.

Men de här tre gängen bör vinna härnäst om man ska haka på tåget till Allettan.

***

På tal om HC Dalen. Laget har gjort fyra mål framåt på sina två inledande matcher och Martin Thörnberg har varit inblandad i samtliga. Svaghet eller styrka? Självklart en styrka att affischnamnet levererar, men de andra då?

Exit mobile version