Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Blir Färjestads värvning ettanklubbens lycka?

Premiärhelgen av Hockeyettan är förbi och kvar har eder enkla man från Månsarp lämnats med en rad tankar och reflektioner. Bland annat en ytterst långsökt tanke om att en Färjestads-värvning blir en Hockeyettan-klubbs stora lycka.

Det började redan i somras med att Visby-keepern Anton Malmborg skulle vara med Almtuna en kortare tid för att säkra upp på deras målvaktssida. Dock har lånet bara fortsatt och fortsatt och Malmborg har faktiskt stått samtliga av Almtunas tre inledande matcher i Hockeyallsvenskan. Serieledaren Almtuna ska tilläggas med tre raka vinster.

Almtuna torde vara nöjda med Malmborg och Malmborg har i media uttryckt at

Malmborg och Filip Lindblad bildade en stark målvaktsduo för Visby säsongen som var och klubbens ambition var att paret skulle fortsätta även i år. Men om jag får gissa så finns det nog en viss oro i Visby-leden att Malmborg blir kvar i Uppsala. Speciellt när han själv uttryckt en förhoppning om det.

Därför jublades det nog en hel del på ön när Färjestad i helgen knöt till sig Dominik Furch. Med Henrik Haukeland i klubben innebär det att Jesper Eliasson troligtvis kommer hamna utanför framtida FBK-matchtrupper.
— Det viktigaste för Jesper är att han får spela matcher och fortsätta utvecklas, säger Karlstads-klubbens GM Peter Jakobsson till Värmlands Folkblad.

Jesper Eliasson var i förfjol utlånad till just Almtuna under 25 matcher och det vore väl ingen större skräll om det skulle kunna bli en ny utlåning dit? Om så skulle ske så lär det andas ut i Visby då Malmborg med största sannolikhet återvänder.

Långsökt, långsökt och åter långsökt. Jag vet.

Innan vi fortsätter med andra reflektioner så ska jag bara nämna att Malmborg fanns med i matchtruppen i Visbys bortapremiär under söndagen. Men det var Lindblad som spelade.

***

22 grundserieomgångar har blivit 18 till i år om man ser till tre av de fyra serierna. Det är alltså viktigt med en bra start om man vill vara med i kampen om platserna till Allettan. Två-tre förluster i inledningen kan ställa till med rejäl oreda.

Därför bör man redan nu hissa varningsflagg för del klubbar. Exempelvis Borlänge som tappade allt i den sista perioden mot Surahammar igår och fick se sig besegrade med 8-4.

Ett Borlänge som under sommaren byggt om och nu har tre raka matcher mot motståndare som sias vara på den övre halvan av tabellen och som på papperet är tuffare nötter än Surahammar att ta sig an. Ska Nyköping, Skövde och Lindlöven fälla laget som “alltid går till Allettan”?

Det finns en del som har varnat för Wings inför den här säsongen. Jag tillhör inte den skaran. Men de fick med sig samtliga poäng mot Huddinge i premiären och för talangfabriken väntar nu Väsby borta i nästa match. Där skulle jag säga att Väsby är stora favoriter och sannolikheten att Huddinge står på noll poäng efter två spelade matcher är stor.

Nu tror jag ändå Huddinge kommer reda ut detta tillslut, oavsett om de vinner eller förlorar på onsdag.

I söder har vi två gäng som definitivt spelar med stor press på sina axlar på onsdag. Det ena är Karlskrona som förlorade i Nybro i lördags. Det är inte så mycket att säga om tycker jag, men onsdagens hemmapremiär mot Kalmar har nu förvandlats till lite av en måstematch där poängen nog helst bör bli tre om det inte ska börja knorras i supporterled.

Tranås nollades på hemmaplan mot Halmstad i lördags och vi vet alla storyn om deras försäsong med skador och sjukdomar som satt rejäla käppar i förberedelserna. Efter fjolårets fiasko så är denna säsongen tänkt att gå i revanschens tecken.

På onsdag möter de Dalen i ett länsderby på bortaplan och där är nog hemmalaget rejält revanschsugna efter att ha släppt till Mörrums segermål sent i matchen i lördags.

Därefter väntar Nybro på bortaplan och känslan är att Tranås m å s t e ta tre poäng på onsdag för att inte bli frånseglade redan från start.

***

På tal om lördagens premiärmatch mellan Mörrum och Dalen. Bägge gängen kan mönstra varsin stjärnduo som dryper av tunga meriter i form av Marcus Paulsson och John Henrion i Mörrum, samt bröderna Martin och Jesper Thörnberg i Dalen. Rätt talande att det bara var dessa fyra som hittade in i målprotokollet. Henrion dessutom tvåmålsskytt.

Annars var det kul att se leveransen från de tilltänkta stjärnorna runt om i ligan. I Surahammar är det tänkt att André Astley och Lukas Söderlund ska vara två av de som bidrar framåt. Astley kom ifrån premiären med 4 (2+2) poäng och Söderlund 3 (1+2).

I samma match gjorde Marcus Karlberg 1+1 för Borlänge och Martin Janolhs nätade i singularis.

Hos Mariestad hade Oliver Kandergård två assist och Joonas Alanne 1+1. Två av de som ska driva laget offensivt i vinter fick alltså en bra start.

I Boden fick Anton Tano en pangstart med 2+1.

Det finns fler exempel än så från helgen på tilltänkta spetsar och stjärnspelare som levererade.

***

På tal om Tano. Det var inte bara nätet han hittade. Han fick även matchstraff för en slashing och det är inte känt för mig om denna anmälts vidare. Men skulle han bli avstängd så är det ett tufft slag för Boden.

Exit mobile version