Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Vänj er HV-fans – så här kommer det se ut

Montage. Foto: Pixabay

Sett över hela matchbilden så kom HV71 undan med blotta förskräckelsen i hemmapremiären mot AIK igår. Vi kommer få se fler såna här matcher för Tommy och Fredriks gäng under säsongen.

Det viktigaste med gårdagen var de tre poängen som HV71 bärgade. Det är så de måste se det och jag tror även lagledningen kalkylerat med att det kommer att se lite “styltigt” ut till en början.

AIK gjorde 0-2 tidigt i den andra perioden och den sekvensen av matchen var som att lägga karbonpapper på hela HV:s fjolårssäsong. Passningsspelet fallerade och farten saknades. Två saker som hör ihop och HV71 såg mer än lovligt osynkade ut.

Men till skillnad mot fjolåret så hittade de en väg ut ur svackan och liknande saker har de även lyckats med under försäsongen. Här tror jag tränarna Tommy Samuelsson och Fredrik Stillman spelar en stor roll med sitt lugn och tydlighet som de förmedlar till spelarna.

“Ingen panik – vi gör så här istället.”

Men det är lika bra för HV-fansen att de vänjer sig med att ha hjärtat i halsgropen. HV kommer hamna i fler underlägen, speciellt i början innan nyhetens behag för motståndarna lagt sig en smula. Man har märkt på försäsongen att motståndarna gett 110 procent från start och jag tycker AIK gjorde likadant igår. Alla vill fälla den största älgen, är en bra metafor i dessa jakttider.

Viktigt för HV71 att få en bra start på säsongen så de negativa tankarna inte får fäste hos spelarna. Ny match på onsdag mot Västerås och då kommer det troligtvis se likadant ut som under fredagskvällen.

***

Stundtals upplevde jag att det var aningen förvirrat i HV:s försvarszon igår. Självklart är detta saker man kommer jobba på, men jag kan inte komma ifrån känslan att Johan Hult nog behöver plocka in en stabil och passningsskicklig back till för att säkra upp.

***

Södertälje havererade fullständigt på hemmaplan mot Björklöven igår och torskade med 2-10. Jag såg bara första perioden men upplevde då att det mer var Björklövens effektivitet som talade snarare än att SSK var kassa.

Men 2-10 är naturligtvis inte okej någonstans och här har Sportklubben att jobba med.

En sak jag hänger upp mig på: Det finns de supportrar till SSK som dundrar på sociala medier och tycker att spelarna ska be om ursäkt till fansen. För vad? För att de hade en hemsk dag på jobbet? Säg mig en enda “vanlig” knegare som behöver be om ursäkt offentligt för att de haft en usel dag på jobbet.

Såna krav irriterar mig våldsamt och gör mer skada än nytta inför framtiden.

***

Mer SSK. Det är bara att hoppas att deras och HV:s materialare inte har en dålig dag på jobbet när de ska mötas och tar med sig fel dräkter. Sportklubbens dräkter är nämligen en exakt kopia av HV:s.

Exit mobile version