Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Ungtupparna som är redo att bli stjärnor

De rutinerade rävarna i all ära – men det är något alldeles extra när de unga spelarna kliver fram och blir tongivande för sina lag. Nedan listar hockeystaden.se tio ungdomar som är redo att vara stjärnor i Hockeyettan kommande vinter.

Det är ingen barnlek att gå från den högsta juniorserien till Hockeyettan. Många är de som fått erfara att det skiljer en hel del på att spela mot jämnåriga kontra ärrade veteraner. Nedan lista avhandlar förstaårsseniorer och i år kan vi nog få se fler unga stjärnor än någonsin. Detta såklart beroende på att juniorserierna stängdes ner ifjol och fler sistaårsjuniorer än någonsin fick chansen under en längre period i Hockeyettan.

Många är med andra ord redan varma i kläderna och inkörningsperioden är avklarad. Nu är de forna talangerna redo att bli stjärnor.

Oskar Byström (b), Örnsköldsvik

Tog för sig rejält under sitt första år inom seniorhockeyn och smällde dit 19 (4+15) poäng. Kommer få ännu mer förtroende i år i viktiga situationer i ett ihåligt Ö-vik. Kan mycket väl vinna den interna poängligan.

Gustav Eurenius (fw), Väsby

Synonymt under hela Eurenius karriär har varit poäng. Ifjol snittade han över en pinne per match för LHC:s juniorer innan serien stängde igen. I Almtuna fick han inte jättestort förtroende men när LHC istället lånade ut honom till Wings i ettan mot slutet av säsongen så levererade han. Det kommer vara konkurrens om de offensiva platserna i Väsby i år, men 20-åringen har goda chanser att få mycket förtroende framåt i banan.

Filip Forsmark (b), Karlskrona

Den offensivt lagde backen testades i tre matcher för Mora i allsvenskan ifjol. Men det var i moderklubben Kumla han spelade mest. Sju poäng på 23 matcher kanske inte sticker ut, men när J20 nationell stängde ner ledde han hela seriens backliga med 21 (5+16) poäng på 16 matcher. Kommer definitivt få chansen i powerplay till en start i KHK.

Lucas Frank (b), Kalmar

Fick det inte att lossna i Karlskrona ifjol, men var fullständigt sagolik att skåda i Borås där 19-åringen agerade som om han inte gjort annat än att lira seniorhockey. Det som gör det hela än mer imponerande var att Borås försvar var att likna vid ett trasigt durkslag ifjol, men Frank gav tusan i det och gjorde sitt för att hålla ihop det. Nu kommer han till en mer balanserad backsida och han kommer få alla möjligheter att utvecklas.

Jacob Grönhagen (fw), Karlskrona

Stor och kraftfull i sitt spel och han testades i tio SHL-matcher för HV71 ifjol. I Hockeyettan var det Hammarby och Dalen som gällde och efter han anslöt till de sistnämnda var han en av deras bästa spelare. Nu byter han klubb och den store centern har alla förutsättningar för att bli ett gigantiskt utropstecken i ligan i vinter.

Måns Krämer (b), Vimmerby

Skåning som fått sin juniorskolning i Frölundas organisation. Den defensivt lagde backen hade en bra debutsäsong ifjol för Hanhals. Utöver defensiven finns det även uppsidor offensivt. Nu byter han upp sig ett snäpp till Vimmerby och då jag tycker deras backsida ser relativt öppen ut hierarkiskt så har ynglingen alla möjligheter i världen att spela till sig en tung roll från start.

Ludvig Levinsson (fw), Halmstad

Var på lån i Hanhals från Frölunda ifjol och gjorde dundersuccé. 33 (15+18) poäng gör att 20-åringen kommer till Halmstad med rätt stora krav på sig att leverera. Hela karriären fram tills nu har kantats av poäng och i Halmstad kommer han få en fin omgivning omkring sig.

Erik Norén (b), Kalmar

En bra defensiv back som gjorde vad han kunde ifjol i ett hopplöst Kumla. Har testats vid 21 tillfällen i Örebro i SHL och KHC:s sportchef Daniel Stolt är bra på att hitta anonyma kolbitar och slipa dem till gnistrande diamanter. Det här kan vara ett defensivt fynd.

Isak Salqvist (fw), Wings

Spelade 32 matcher för AIK i allsvenskan ifjol, men lånades mot slutet av säsongen ut till Wings. Där kan vi snacka om att ynglingen tog chansen. På elva matcher i seriespel och kval blev det 10 (6+4) poäng och han var en stor bidragande anledning till att flygplatsgänget klarade sig kvar i Hockeyettan.

Calle Wäng (b), Visby

Gjorde väldigt bra ifrån sig i både Linden och Hammarby ifjol och var riktigt bra i powerplay. Nu kommer han till ett topplag och får dessutom rutinerade Hans Särkijärvi som tränare. Känslan är att Wäng rätt snabbt kommer acklimatisera sig och ta klivet till att bli en tongivande back i ligan.

Exit mobile version