Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Bottenlagen kommer få det tufft i kvalet

Det kan vara en väldigt god idé för de förmodade bottenlagen i Hockeyettan kommande säsong att redan nu börja fundera över hur man ska reda ut vårens troliga kval. För i division två, där toksatsas det.

Idag briserade en av Borås bomber: Centern Vadim Berdnikov med 458 KHL-matcher i bagaget presenterades och enligt flera uppgifter ska klubben dessutom ha gjort klart med målvakten Konstantin Barulin. En keeper som den senaste säsongen vaktade kassen i både KHL och den tjeckiska högstaligan. Barulin har både JVM- och VM-guld på meritlistan samt 513 matcher i KHL. Han är en värvning som enligt all logik inte ska kunna gå att göra för en klubb i den svenska fjärdeligan.

Lägg därtill att Borås redan sedan tidigare säkrat upp stjärn-duon Henrik Eriksson och Anders Eriksson, två spelare som definitivt tillhör toppen av Hockeyettan.

Borås var ett av gängen som i våras tvingades lämna Hockeyettan när ligan skulle bantas från 47 till 40 lag. 24 mil söderut hittar vi Tyringe som också bommade kvalet. Inte heller där har man legat på latsidan utan ser ut att få ett riktigt intressant lag till hösten. Bland annat så har man hämtat in trollgubben Kim Runermark från Kalmar. Den levnadsglade 31-åringen har potential att ensam leda skåningarna mot toppen. Backen Viktor Wahldén som hämtas från allsvenska Kristianstad kan bli en härförare i de defensiva leden.

Det finns fler lagbyggen och värvningar att nämna här, vi ska ju exempelvis inte glömma bort Orsa med poängmaskinen Markus Persson i spetsen. Men här och nu fokuserar vi på Tyringe och Borås.

En ny grej i Hockeyettan för den kommande säsongen är att även vårserierna spelas om tio lag, en norr och en söderserie och de fyra sämsta lagen i respektive serie får kvala sig kvar. Samtidigt avgörs Hockeytvåan regionvis och Borås och Tyringe tillhör region syd och skulle förr om åren mött de två sämst placerade lagen i den södra Hockeyettan i kvalserien. Om de gått dit vill säga.

Det nya upplägget i Hockeyettan öppnar upp för att inget södergäng faktiskt skulle behöva underkasta sig ett negativt kval. Som ni vet så är den södra serien den absolut starkaste i Hockeyettan. Samtidigt är region syd enormt stark i division två och det nya upplägget i ettan öppnar faktiskt upp för att de lag som tar sig till kvalserien uppåt kan få en riktigt enkel resa.

Jag brukar tippa efter en strikt hemligstämplad modell och jag roade mig med att kasta in Borås och Tyringe i den leken där jag bedömde hur de två gängen just nu står sig gentemot de åtta bottenlagen från de tre sydligaste serierna i Hockeyettan. Notera att jag då även adderat Barulin i Borås samt en toppback som källor säger ska vara klar för samma klubb.

1.
2. Borås
3.
4.
5.
6.
7.
8..
9. Tyringe
10.

Luckor i tabellen tänker ni. Jag känner inte riktigt att jag vill avslöja mitt tabelltips ännu. Därför utelämnar jag ettan-lagen.

Jag har laborerat med de 15 gäng som jag tror bommar Allettan från våra tre sydligaste serier. Men i min ranking så hade faktiskt Borås häng på topp 5 i en viss serie. Men av de jag troligtvis i mitt tips kommer skicka till vårserien så har alltså Borås sju gäng bakom sig.

Tyringe å sin sida har just nu inte tillräcklig styrka att komma före mer än ett gäng. Men då ska vi ha i åtanke att när det väl är dags för kval så kommer skåningarna troligtvis ha en rejäl dos med segrar i ryggen och därmed självförtroende. Samtidigt kommer de få möta mentalt sargade gäng från ettan.

Det finns all anledning redan nu för vissa klubbar i Hockeyettan att börja fundera på hur de ska tackla de storsatsande gängen från division 2.

Exit mobile version