Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: De vassaste värvningarna i Hockeyettan

Mängder av spelare har kommit och gått under silly season. Nedan listar hockeystaden.se de tio vassaste värvningarna hittills.

10. Samu Markkula (fw), Visby

Den speedige finländaren har en historik av att göra många poäng i alla Hockeyettansupportrars nya favoritliga Mestis. Finländare i Visby är också en garanti för att det kommer bli succé och det kommer knappast bli något undantag i vinter.

9. Johan Lindholm (fw), Hudiksvall

24-åringen var riktigt, riktigt bra i Tyringe och Troja för några säsonger sedan. Har mest fått inrikta sig på att spela 0-0 i allsvenska Timrå de två senaste åren. När han nu är tillbaka i Hockeyettan är han det troligtvis som en ännu bättre spelare.

8. Victor Berglind (b), Forshaga

Utöver sina 358 allsvenska matcher så har han även rutin från SHL-spel. Det här är en bra back som definitivt har fler framtida allsvenska säsonger i kroppen. Kan mycket väl nämnas som hela ettans bäste back när 21/22 ska summeras.

7. Janne Kettunen (fw), Nybro

Hade sin poängmässigt bästa säsong i Mestis för två säsonger sedan då han gjorde 49 (23+26) poäng. Då spelade ha  med Janne Väyrynen och det ska han göra i vinter också. Känns som det kan bli en oerhört intressant säsong i glasriket.

6. Martin Janolhs (fw), Borlänge

30-åringen har blivit något en hockeyvagabond på svensk mark. Har trots alla sina poängstarka säsonger i Hockeyallsvenskan endast spelat 21 matcher i SHL. Kommer bli en offensiv attraktion för Borlänge och lär vara tänkt att ersätta Markus Persson rakt av gällande poängmakandet.

5. Carl Berglund (fw), Kumla

Efter tolv säsonger i BIK Karlskoga fick Berglund tidigare i våras beskedet att han inte längre skulle få vara kvar. 31-åringen är en karaktärsspelare av rang och nyttig att ha i ett lag. Något överraskande föll valet på bottentippade Kumla och där kommer den rutinerade slitvargen bli enormt viktig. Kommer troligtvis höja spelare omkring sig och bidra till att laget som helhet blir bättre.

4. Mika Järvinen (mv), Karlskrona

Järvinen kommer få byta bottenstrider mot ett topplag och kommer i vinter få en helt annan arbetssituation. När det börjar vankas avgörande matcher så kan hans rutin bli helt avgörande. Dessutom lurar en av Hockeyettans mest spännande målvaktstalanger i bakgrunden i Martin von Schoultz och jag har en känsla av att samarbetet kommer gynna både mästaren och lärjungen.

3. Jesper Thörnberg (fw), Dalen

Lirade i laget redan ifjol, men drog till Danmark efter halva säsongen. Är nu tillbaka och återförenas med storebror Martin Thörnberg för en hel säsong. Bakar man samman hans insatser ifjol för Dalen och Herlev så gjorde han 35 mål på 40 matcher. Respekt!

2. Anton Gustafsson (fw), Sundsvall

Den forne jättetalangen draftades redan i den första rundan av Washington 2008. Men det blev vare sig det förväntade genombrottet eller några NHL-matcher. Har spenderat större delen av karriären i Schweiz där han gjort ett stort jobb i skymundan för diverse klubbar i högstaligan.

Har spelat 269 matcher i den schweiziska högstaligan, en liga som har begränsningar för hur stort antal importer man får använda under match och de platserna brukar oftast vikas åt offensiva stjärnor. Så man kan helt klart dra slutsatsen att Gustafsson varit uppskattad.

1. John Henrion (fw), Mörrum

Så sent som för två säsonger sedan gjorde amerikanen fullt godkända 31 (15+16) poäng för ett genomuselt AIK i allsvenskan och vann deras interna poängliga. Förra säsongen vräkte han in poäng i den tyska andraligan och visade att krutet är torrt. Om jag har förstått saken rätt så har han en koppling till området sedan sina två SHL-säsonger i Karlskrona. Så det borde innebära att han kommer trivas.

Exit mobile version