Site icon hockeystaden.se

Stod för strålande säsong – lägger av och flyttar till Malta

Joel Källström Englund. Foto: Marcus Vilson | Vilson Media

Han är bara 26 år gammal och borde rimligtvis ha fina hockeyår kvar i kroppen. Men Joel Källström Englund har tagit beslutet att lägga av. Detta skriver dt.se.

Han stod för karriärens poängmässigt näst bästa säsong under 20/21 med 33 (9+24) poäng på 40 matcher och var en starkt bidragande anledning till att Forshaga tog sig till både Allettan och slutspel. Men nu lägger 26-åringen av och flyttar istället till Malta.
— Jag har alltid tänkt att vid 25–26 års ålder ville jag göra något annat, då jag kommit till en brytpunkt i livet, säger han till dt.se.

Anledningen till flytten är att han har fått jobb.
– Det känns bra. Just nu är det som vanligt då vi brukar vara lediga. Vi får se fram emot hösten hur det känns då när säsongen startar, säger han apropå hur det känns att tagit beslutet att lägga ner hockeykarriären.

Joel Källström Englund debuterade i Hockeyettan för moderklubben Hedemora säsongen 12/13 och året efter gjorde han 34 poäng i ligan. Detta som junior. Sedan dess har det blivit spel för Borlänge, Hudiksvall och nu senast alltså Forshaga.

Exit mobile version