Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: De påminner om IFK Göteborg

Ett lag som nyss börjat sitt lagbygge inför nästa säsong är Mariestad. Tre värvningar har hittills landat in på kontot och spontant finns det all anledning att tänka på IFK Göteborgs storhetstid.

När IFK Göteborg var som bäst så dammsög de upp sina konkurrenters bästa och mest utvecklingsbara spelare och fogade in dem i sitt tänk och sätt att spela. På så sätt blev klubben ett powerhouse av rang och var under en tid en av Europas bästa klubbar.

Det är Blåvitt jag spontant tänker på när jag såg att Jesper Broeng värvats in av Mariestad. 22-åringen har de två senaste säsongerna landat i toppen av backarnas poängliga i Hockeyettan. Ändå har han inte känts riktigt redo för att ta nästa kliv. Han är inne på just det ämnet i en intervju på Mariestads hemsida.
— Jag kanske behöver ta något steg till och ta en ny utmaning så jag inte blir bekväm. Jag vill till en högre nivå på daglig basis, och det är därför jag väljer ett etablerat topplag.

Förra veckan värvade Mariestad målvakten Isac Olsson. En spännande och välskolad målvakt som inte riktigt fått det stora lyftet på Hockeyettan-nivå än, men kapaciteten finns där och 22-åringen var en av bottenlaget Malungs absolut bästa spelare säsongen som var.

Enligt uppgifter till hockeystaden.se så är stjärn-keepern Tobias Sandberg klar för ytterligare en säsong. Detta förnekades dock av sportchefen Calle Johansson på rak fråga, men det tillhör “spelet” att journalister avslöjar och sportchefer dementerar innan allt är på pränt.

I Isac Olsson så får Mariestad en mycket kompetent och utvecklingsbar målvakt som absolut kan gå in och ta 25-30 procent av matcherna nästa säsong och därmed vila Sandberg till när allt ska avgöras.

Det nyförvärv som offentliggjordes först av Mariestad var forwarden Mikael Hansson från Borlänge. 24-åringen smiskade dit 34 poäng säsongen som var och det var personbästa i Hockeyettan.

Hansson känns som en spelare som kan lyfta ytterligare ett snäpp när han kommer till en mer seriös och utvecklande miljö. Inget ont om Borlänge på något sätt, men historiskt så är Mariestad ett snäpp högre upp.

För att knyta ihop säcken (Inte Hans Särkijärvi): Två mycket kompetenta Hockeyettan-utespelare som befinner sig strax under det skikt av spelare som är redo för allsvenskan. I Mariestad får de alla förutsättningar att hitta nästa nivå i växellådan. Isac Olsson är inte där än, men ge honom ett par säsonger så kan han mycket väl bli den målvakt som förpassar Sandberg till bänken.

Mycket hänger såklart på om tränaren Andreas Appelgren blir kvar. Han har gång efter annan under sin tränargärning visat att spelare växer under hans ledarskap.

Exit mobile version