Site icon hockeystaden.se

Hockeyettans styrelse hängde ut ledamöterna som gav Boden rätt

När Boden ansökte om dispens hos Svenska ishockeyförbundet för att slippa kravet att vara med i ligaorganisationen Hockeyettan avslogs deras förfrågan. Tre ledamöter reserverade sig dock mot beslutet – och blev senare uthängda i ett brev till medlemsklubbarna av Hockeyettan. Detta skriver Norrbottens-Kuriren.

För en tid sedan gav Riksidrottsnämnden Boden Hockey rätt i att ingen klubb kan tvingas att vara med i en ligaorganisation eller teckna centrala avtal. Men innan dess hade Boden vid två tillfällen ansökt om dispens hos Svenska ishockeyförbundet för att slippa kravet om att vara med i Hockeyettans intresseorganisation för att få spela i serien.

TRE LEDARMÖTER RESERVERADE SIG

Vid det andra tillfället reserverade sig tre medlemmar mot avslaget om dispens. Samtliga ledamöter, och hur de hade röstat namngavs i beslutet. Detta skriver Norrbottens-Kuriren.

Den 6 april skickade Hockeyettans styrelse ut ett brev gällande beslutet till sina medlemsklubbar. Detta är ett brev som även hockeystaden.se har sett. I det brevet namngav man de tre ledamöterna. Det handlar om Eva Werkelin, Mats Larsson och Göran Tidström. Bland annat vänder man sig mot att Eva Werkelin i egenskap av ordförande i Visby/Roma borde anmält sig jävig.

Man skriver också ang att Mats Larsson sitter i förbundsstyrelsen på ett SHL-mandat:
“Mats reservation mot besluten går helt emot både att tillvarata majoriteten av medlemmarna i Svenska Ishockeyförbundets intressen och rakt emot vad SHL som ligaorganisation sagt sig värna om.

“BLIR JU SMUTSKASTNING”

Om Göran Tidström skriver man att hans reservation mot beslutet fått majoritet så skulle det ha drabbat Hockeyettan-föreningarna i region öst “på ett ytterst allvarligt sätt”.

Anders Zetterström är ordförande för förbundets valberedning och han säger följande till Norrbottens-Kuriren:
— Det här blir ju smutskastning och det är inte kul. Man kan ha olika uppfattningar som Hockeyettan har i det här fallet utifrån vad de tycker, men man måste också se helheten. Nu har ju uppenbarligen RIN skrivit i sitt beslut att man bör se över regelverket för att det är felaktigt skrivet. Då är det ju faktiskt så att både Mats Larsson, Eva Werkelin och Göran Tidström haft rätt i sin reservation.

Exit mobile version