Site icon hockeystaden.se

Fem allsvenska spelare som skulle kunna bli stjärnor i Hockeyettan

40 klubbar ska under våren och sommaren renovera om sina trupper. Nedan kikar hockeystaden.se på fem killar som den senaste säsongen spelade i allsvenskan och som skulle kunna bli stjärnor i Hockeyettan kommande vinter.

Edvin Olofsson (mv)

En del klubbar, inte alla, i allsvenskan har sedan deras säsong tog slut offentliggjort vilka spelare som av olika anledningar inte kommer bli kvar i klubbarna till säsongen 21/22. En del har redan klart med SHL-klubbar, medan andra kanske bestämt sig för andra klubbar eller ligor. Så finns det också de spelare i samlingen vars karriärer nog skulle må bra av en eller två säsonger i Hockeyettan. Dessutom har de potential att glänsa.

Den unge burväktaren gjorde succé ifjol när Väsby tog sig till kvalserien mot Hockeyallsvenskan. I AIK fick han finna sig i att stå i skuggan av Claes Endre och Olofssons karriär skulle nog må bra av att ta ännu en vända i Hockeyettan. För här finns potential för något riktigt stort.

Kuriosa: Har hållit sex nollor på sina 52 framträdanden i den svenska tredjeligan.

Isak Wallin (mv)

Förförra säsongen som nyss passerat var den första på länge där Isak Wallin fick lite lugn och ro och kunde spendera sin tid i en och samma klubb. Innan dess var det mycket utlåningar. Den här säsongen blev också lite “hattig” med bland annat en utlåning till Tranås i Hockeyettan. Wallin har absolut alla skills i verktygslådan för att bli en riktigt bra målvakt och känslan är att han skulle må bra av en hel säsong i en och samma klubb. Skulle vara en perfekt lösning för de flesta målvaktsjagande klubbar i ettan.

Christian Hägg (fw)

28-åringen har under karriären vräkt in poäng i Hockeyettan för klubbar som bland annat Mariestad, Visby och Lindlöven. Har de två senaste säsongerna spelat för Almtuna i allsvenskan och där har leveransen inte varit lika påtaglig. Skulle vara en spelare för toppkedjan hos samtliga 40 Hockeyettan-klubbar.

Oscar Pentler (fw)

Har tillhört Almtuna sedan ungdomsåren och har gjort fyra säsonger i a-laget. Har i perioder varit utlånad till klubbar i Hockeyettan och på sina 16 matcher har det blivit tio poäng. Är en grovjobbare som jobbar hårt över hela banan. Vräkte in poäng i ungdomsåren och om han skulle få en offensiv roll i ett Hockeyettan-lag så är det mycket möjligt att de färdigheterna vaknar till liv igen.

Wilson Johansson (fw)

En offensivt begåvad forward som inte fått det att lossna anfallsmässigt under sina två säsonger i Mora i Hockeyallsvenskan. Ska 20-åringen få poängmakandet att lossna på seniornivå skulle han nog må bra av att ta klivet ner i ettan. Med rätt omgivning omkring sig kan han bli en succé.

Exit mobile version