Site icon hockeystaden.se

Riksidrottsnämnden ger Boden rätt i tvisten mot Hockeyettan

Den segdragna tvisten mellan ligaorganisationen Hockeyettan och Boden verkar gå mot sitt slut. Idag gav nämligen Riksidrottsnämnden Boden rätt. I stora drag innebär beslutet att alla föreningar i Hockeyettan är fria att teckna egna avtal utanför ligans centrala. Detta skriver Norrbottens-kuriren.

Tvisten mellan ligaorganisationen Hockeyettan och Boden Hockey har pågått i ett och ett halvt år. I korta och grova drag handlar tvisten om att Boden inte har velat ansluta sig till de centrala avtal som ligaorganisationen har tecknat.

Idag meddelade Riksidrottsnämnden sitt beslut. De ger Boden rätt och det innebär att klubben inte kan tvingas vara medlemmar i föreningen Hockeyettan och inte heller tvingas skriva under de centrala avtal som ligan förhandlat fram. Detta skriver Norrbottens-Kuriren.

Joakim Svensson är marknadsansvarig i Boden och säger följande till tidningen:
— Skönt att RIN (Riksidrottsnämnden) nu visar för hela idrottssverige att skiljedomen var felaktig och att vi har haft rätt i vår uppfattning hela tiden.

Beskedet från Riksidrottsnämnden innebär nu att både Svenska Ishockeyförbundet nu måste se över sina tävlingsbestämmelser.
— Detta är ett banbrytande klargörande för svensk hockey. Det slår fast att inte bara Boden Hockey, utan varje svensk ishockeyförening ska kunna styra sin egen verksamhet, säger Bodens ordförande Thomas Regenmalm.

Enligt Riksidrottsnämndens beslut strider förbundets tävlingsbestämmelse (6 kap 1) mot svensk lag och Europakonventionen om mänskliga rättigheter. Det berättar också att en liga inte kan tvinga en förening att skriva under avtal då det strider mot i Sverige gällande allmänna avtalsrättsliga principer.

Exit mobile version