Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Så kommer lagen välja till åttondelsfinalerna

Under söndagsförmiddagen går valen till åttondelsfinalerna i Hockeyettans slutspel av stapeln. Nedan får ni hockeystaden.se:s förmodade val.

Boden

Väljer mellan: Östersund, Troja, Mörrum, Borlänge, Mariestad, Kalix, Piteå och Visby
Väljer: Piteå

Kommentar: Alla tror att Boden kommer välja Kalix, och det gör väl även jag innerst inne. Men Boden är självsäkra med en hög svansföring och de vet att de kan slå ut alla lag som är kvar i slutspelet. Varför då inte ta chansen att trycka till trätobrodern i söder lite extra när man ändå är i gång? Boden har vunnit tre av fyra möten mot Piteå den här säsongen och räds knappast motståndet.

Nybro

Väljer mellan: Östersund, Troja, Mörrum, Borlänge, Mariestad, Kalix och Visby
Väljer: Borlänge

Kommentar: Borlänge har varit en besvikelse sett till förhandstipsen i år och de får vara nöjda med att man tog sig till slutspel. Det finns geografiskt bättre alternativ att välja på för Nybro, men en tripp tur och retur till Borlänge blir den sportsligt lugnaste resan.

Hudiksvall

Väljer mellan: Östersund, Troja, Mörrum, Mariestad, Kalix och Visby
Väljer: Östersund

Kommentar: Hudiksvall var rejält formtoppade i avslutningen av Allettan och har de konserverat den formen så kommer de bli livsfarliga för vilket lag som helst. Även Östersund har potentialen att bli livsfarliga i ett slutspel, men jag är tveksam till om Hudiksvall väljer det sportsligt enklare alternativet Kalix och i retur får en åtta timmar lång bussresa till den första matchen.

Dalen

Väljer mellan: Troja, Mörrum, Mariestad, Kalix och Visby
Väljer: Mariestad

Kommentar: Kalix och Visby går bort av reseskäl. Jag tror respekten för Troja är för stor. Då återstår Mörrum och Mariestad och mot de förstnämnda har man 1-1 i matcher den här säsongen. Mariestad har man däremot slagit tre av fyra gånger och det lär fälla avgörandet.

Vimmerby

Väljer mellan: Troja, Mörrum, Kalix och Visby
Väljer: Mörrum

Kommentar: Vimmerby har tagit 10 av 12 möjliga poäng av Mörrum den här säsongen och de ser nog laxarna som det enklaste alternativet av de gäng som är kvar att välja på. Sett från både det sportsliga och geografiska alternativet.

Forshaga

Väljer mellan: Troja, Kalix och Visby
Väljer: Troja

Kommentar: 112 mil enkel resa till Kalix. 36 mil till Ljungby. Alternativet är att åka 33 mil till Nynäshamn och ta färjan över till Visby, något som hade varit det sportsligt rimligaste. Forshaga har stått för en riktigt stark säsong och hur vi än vrider och vänder på det så kommer säsongen att beskrivas som en succé även om det tar slut i åttondelen. Jag tror helt enkelt att man väljer det sportsligt tuffaste alternativet för att komma undan så bra som möjligt ekonomiskt. Åker de ur mot Troja kommer de ändå hyllas för en bra säsong. Går de vidare så…Ja, ni förstår.

Teg

Väljer mellan: Troja och Visby
Väljer: Kalix

Kommentar: Inte mycket att fundera på för Teg. De kommer välja Kalix.

Huddinge

Får: Visby

Kommentar: Hela vägen fram till Forshagas sjätteval så hade jag stormötet Huddinge-Troja i tankarna. Men ändrade mig i sista sekund och det resulterar i att det istället blir Huddinge som får bege sig till ön. Senast för en vecka sedan såg jag Visby som det troligtvis enklaste sportsliga alternativet i en eventuell åttondel, men efter att de städade av Halmstad på ett imponerande sätt så känns det som att Visby är tillbaka som vi känner dem: Ingen vill välja dem på grund av resan och att de är jobbiga att möta.

Det lämnar oss med följande slutspelsserier:

Boden – Piteå
Nybro – Borlänge
Hudiksvall – Östersund
Dalen – Mariestad
Vimmerby – Mörrum
Forshaga – Troja
Teg – Kalix
Huddinge – Visby

Exit mobile version