Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Matcher som kan peka ut färdriktningen

I helgen väntar en rad intressanta möten runtom i Hockeyettan. Några gäng kan verkligen cementera sina topplaceringar – medan andra löper stor risk för fortsatt kräftgång.

Nedan plockar jag ut fyra matcher som jag kommer spana lite extra på i detta veckoslut.

Lördag: HC Dalen – Grums

Gänget från Norrahammar har verkligen imponerat på mig under säsongsinledningen. Jag såg det mesta av deras matcher på försäsongen och då tycker jag inte att de såg ut som en kandidat för Allettan. Men efter de fem inledande matcherna så har de bara tappat en ynka poäng, i premiären mot Skövde, och av det jag sett och hört så blir det bättre match för match.

Dalen leder just nu serien och på lördag väntar på hemmaplan Grums, närmast under Allettan-strecket. Grums som fick en bra start av serien, men förlorade stort hemma mot Borlänge i onsdags. Många har tippat värmlänningarna till Allettan och ska de dit, så är den här matchen ett perfekt tillfälle att studsa tillbaka.

Seger för Dalen och de har satt sig i en riktigt bra position inför nästa vecka då eldprovet Mariestad väntar på bortaplan.

Söndag: Skövde – Lindlöven

Under fredagskvällen möter Mariestad Kumla hemma och mycket talar väl för Skaraborgs-vinst där. Skulle Dalen under lördagen slå Grums samtidigt som det andra Skaraborgsgänget Skövde på söndag vinner hemma mot Lindlöven så har vi en tabell som har spruckit upp rejält och där smålänningar och västgötar är på god väg att traska till Allettan.

Skövde har bara tappat två poäng under säsongsinledningen, de har haft ett gynnsamt öppningsschema bör tilläggas. Men trots det så har de skickat bra signaler, bland annat att powerplay funkar.

Lindlöven däremot har hackat en smula sett till förhandstipsen. Att de torskade mot Mariestad i premiären är väl inget att säga om. Också starkt av dem att slå Borlänge på bortaplan. Men hemmaförluster mot både Kumla och Dalen och på dessa 120 minuter bara ett mål framåt? Det väcker en del frågetecken. Kanske skönt att de tar sig an Skövde på bortaplan?

Söndag: Tranås – Tyringe

Nu är jag på intet sätt engagerad av något spelbolag, men om jag hade varit det så hade jag utan tvekan satt upp den här matchen som skrällvarning. Det är nämligen riktigt fina odds på Tyringe här.

Skåningarna har, både av vad jag sett själv och fått återberättat, spelat bättre än vad poängskörden visar. De tävlar på ett helt annat sätt än ifjol. Plus att den tänkta storstjärnan Kevin Loppatto nu fått en match i benen sedan han blev spelklar i onsdags.

Favorittippade Tranås däremot har fått en tveksam start på säsongen och fortfarande inte vunnit efter full tid. Smålänningarna har hittat vägar att förlora genom slarv och spel som har mycket i övrigt att önska. En sak jag reagerar på är att de släpper till väldigt mycket skott mot sia målvakter, samtidigt som de har svårt att hitta fram med skott i offensiv riktning.

Ett nervöst Tranås mot ett hungrigt och revanschsuget Tyringe. Som sagt ligger tvåan nära till hands här.

Söndag: Enköping – Visby

Enköping har tagit full pott i de fyra inledande matcherna. Spontant väldigt imponerande, men ägnar man två varv extra åt tankar så är det programenliga segrar för ett ESK som i år har en vass trupp. Nu står ett helt annat motstånd för dörren och det ska bli väldigt intressant att se om Enköping “är på riktigt”, om de är den där Allettan-kandidaten som jag förutspådde inför säsongen.

Exit mobile version