Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Var detta början till vändningen, HV71?

Förlängdes HV-krisen under lördagskvällen eller var det rent av början till vändningen vi såg? Laget skickade många signaler som tyder på det sistnämnda.

HV71 har under säsongsinledningen inkasserat sina förluster genom att antingen vara ängsliga eller genom slarv. Ibland har det varit en kombination. När de har sänkt axlarna och jävlar-i-mig-bara-kört-som-fan så har det sett rätt bra ut faktiskt.

Men man har tidigare bara lyckats hitta den där jävlar-i-mig-bara-kör-som-fan-attityden, desperationen, så har de nått framgång med den. Men det har krävts motgångar för att locka fram attityden.

Inför dagens bottenbatalj mot Färjestad hade lagledningen tagit beslutet att skicka upp backen Emil Johansson på läktaren. Emil är en jättebra back, men utifrån sett så verkar han ha kommit helt fel in i den här säsongen. Troligtvis kan det bli nyttigt för honom med den här “väckarklockan”, låta honom få andas en smula. Minns bara att samma grej hade effekt på Nils Andersson för några säsonger sedan. För kapaciteten finns onekligen där hos Åseda-Johansson.

Sin vana trogen inledde HV71 dagens match genom att ge Färjestad ett 0-2-försprång redan i matchstarten. Men efter det ryckte defensiven upp sig. Det såg inte kassaskåps-säkert ut, men en ljusning tyckte jag mig skönja. Det kändes mer tryggare och lugnare än vad det gjort tidigare under den unga säsongen.

Man hämtade snabbt upp 0-2-underläget och resterande del av ordinarie tid vaskade man fram chanser för att avgöra tillställningen. Dock saknades den där sista lilla gnuttan av tur man som ett lag i medvind behöver. Men känslan var att de faktiskt plockade fram jävlar-i-mig-bara-kör-som-fan-attityden relativt tidigt i den här matchen.

Färjestad kunde avgöra i förlängningsspelet och ta bonuspoängen. En poäng till HV och den negative kan såklart argumentera för att Färjestad också är ett lag i gungning som haft det svårt under inledningen. Samtidigt tycker jag inte Färjestad spelade som ett bottenlag idag, matchens kvalité var snarare att likna vid ett toppmöte. Kan HV plocka ur de positiva russinen ur havrekakan, och samtidigt bygga vidare på defensivens framsteg, så kan faktiskt detta har varit startskottet till vändningen.

Nästa vecka väntar Malmö och Djurgården. Två gäng som HV71, oavsett form, ska ha goda chanser att ta full pott mot. Så det finns alla möjligheter för Rahms manskap att rida vidare på vågen. Men då måste de plocka fram jävlar-i-mig-bara-kör-som-fan-attityden redan från start. Sänkta och avslappnade axlar, höjd blick.

Exit mobile version