Site icon hockeystaden.se

Hockeyettanspelarna som valts i NHL-draften

Inatt drar 2020 års NHL-draft igång. Långt ifrån Hockeyettans vardag förvisso – men faktum är att i årets version av ligan finns det ett gäng spelare som tidigare i karriären haft NHL-ögon på sig och tingats av klubbar i världens bästa liga.

Denna artikel är en del av Hockeystaden premium unlocked. Klicka här för att ta reda på mer. Uppgifter om hur du går tillväga för att betala din prenumerationsavgift finns efter denna artikel.

Mattias Elfström (fw), Hanhals

Den store och tunge forwarden draftades i den sjunde rundan 2016 som 197:e spelare totalt.

Hugo Fagerblom (mv), Skövde

2014 draftades målvakten av Florida Panthers i den sjunde rundan som 182:a spelare totalt.

Victor Crus Rydberg (fw), Kalmar

Den spelare i sällskapet som varit närmast NHL. Som ung var en viktig del av juniorlandslaget och spelade U18-VM. 2013 draftades han i den femte rundan av New York Islanders som 136:e spelare totalt. Efter det åkte han över och spelade två säsonger i juniorligan, men gjorde även sju AHL-matcher för Islanders farmarlag Bridgeport.

Jens Hellgren (b), Borås

Som ung figurerade Borås nyvärvae fältherre i juniorlandslagen och 2007 var han med och tog brons i U18-VM. Samma år draftades han av Colorado i den sjätte rundan som 155:e spelare totalt.

Hampus Melén (fw), Mörrum

25-åringen plockades 2013 av Detroit Red Wings i den sjunde rundan som det 199:e valet totalt. Då spelade han för Tingsryd.

Philip Nyberg (b), Lindlöven

Draftades 2016 av Buffalo Sabres i den femte rundan som 129:e spelaren totalt. Han åkte direkt över för att spela universitetshockey, men återkom till Sverige inför fjolårssäsongen. Sabres äger fortfarande rättigheterna.

Marcus Paulsson (fw), Mörrum

Den mest rutinerade spelaren i sällskapet. 2002 valdes han i den femte rundan, 149:e spelare totalt, av New York Islanders. Något NHL-spel har det inte blivit, men väl två SM-guld och ett schweiziskt mästerskap under karriären som innehållit bland annat 399 SHL-matcher för Malmö, Färjestad, Karlskrona och Växjö.

Kristian Røykås Marthinsen (fw), Dalen

Norrmannen tillhörde Almtunas J20-lag när han 2017 draftades av Washington Capitals i den sjunde rundan som 213:e spelare totalt. Capitals äger fortfarande rättigheterna.

Andreas Söderberg (b), Hudiksvall

Valdes 2014 i femte rundan som 148:e spelare totalt av Chicago Blackhawks.

Sebastian Walfridsson (b), Visby/Roma

21-åringen är på lån från Södertälje. Har figurerat flitigt i juniorlandslaget och 2017 var han med om att spela U18-VM. Tingades samma år av Washington Capitals i den femte rundan som 151:e spelare totalt. Capitals äger fortfarande rättigheterna till honom.

David Westlund (b), Östersund

Den forne juniorlandslagsmannen drattades 2014 av Phoenix Coyotes som 163:e spelare totalt i den sjätte rundan.

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version