Site icon hockeystaden.se

Förbundet svarar om inställda matchen

Igår ställdes Vallentuna hemmapremiär mot Enköping in på grund av ett bekräftat fall av Covid-19 i hemmalaget. För hockeystaden.se berättar nu förbundets tävlingschef Olof Östblom om bakgrunden till beslutet.

Denna artikel är en del av Hockeystaden premium unlocked. Klicka här för att ta reda på mer. Uppgifter om hur du går tillväga för att betala din prenumerationsavgift finns efter denna artikel.

Sedan det stod klart att gårdagens match mellan Vallentuna och Enköping skjuts upp så har mycket varit oklart. Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom bekräftar för hockeystaden.se att beslutet att ställa in togs av honom.
— Det är tävlingsnämnden som beslutar i dessa ärenden utifrån de riktlinjer som förbundsstyrelsen (verkställande utskottet) slagit fast. Sedan har jag som tävlingschef delegation från nämnden att besluta i brådskande ärenden. Så jag tog beslutet att skjuta upp matchen igår efter samtal med föreningarna, domarna och Hockeyettan, berättar han för hockeystaden.se.

Vilken motivering finns det till beslutet? Enligt uppgifter ska det handla om ett konstaterat fall. Ni har tidigare gått ut med att det ska till fem fall för att ställa in/skjuta upp.
— Utifrån de uppgifter jag fick igår så ska det kommit ett positivt provsvar igår, men att Vallentuna sedan tidigare haft fyra bekräftade och ytterligare två spelare hemma med symptom. Motiveringen till beslutet är i grunden att hindra ytterligare smittspridning, vilket var den bedömning som gjordes igår.

Vad som händer nu är ännu inte bestämt.
— Först ska vi få in ett medicinskt utlåtande och en beskrivning av händelseförloppet av Vallentuna, då det igår var väldigt kort om tid, berättar Olof Östblom och säger också att alla berörda parter ska få uttala sig innan ärendet tas till tävlingsnämnden för beslut.

Under måndagen gick Vallentunas nästkommande motståndare, Huddinge, ut med att onsdagens match är uppskjuten och att ett nytt datum kommer presenteras inom kort.

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version