Site icon hockeystaden.se

Konstaterat Corona-fall – nu pausas a-lagets verksamhet

Igår ställdes matchen Vallentuna – Enköping in på grund av att en spelare i hemmalaget drabbats av Covid-19. Därefter informerade den berörda klubben att man tillsvidare ställer in a-lagsverksamheten.

Vallentuna har inför säsongen storsatsat på att värva stjärnor som bland andra Stefan Söder, Alex Ek och Niclas Lehmann. Nybygget fick i fredags en tuff start borta mot Visby där det blev förlust och strax innan gårdagens hemmapremiär mot Enköping kom beskedet att matchen inte skulle spelas på grund av Covid-19.

Under kvällen om det senare fram uppgifter om att det ska handla om en spelare i hemmalaget som testats positivt för Corona och nu har klubben lagt upp en nyhet där man berättar att verksamheten runt a-laget pausas tillsvidare.

SMITTSKYDDSLÄKARE INKOPPLAD

Man skriver följande på sin hemsida:
“Föreningen har nu beslutat att ställa in alla aktiviteter för A-laget tills vi fått bättre grepp om läget. Vi har kontaktat smittskyddsläkare som ikväll och imorgon diskuterar vårt läge med varandra, och vidare kontakt ska tas med dem imorgon. Tills mer information om läget ges så ber vi alla i vår förening att följa de förhållningsregler som gäller i vår ishall och att inte tveka att stanna hemma oavsett vad för symptom på sjukdom man känner”.

Det är ännu oklart när, eller om, matchen mot Enköping ska spelas. På onsdag möter Vallentuna Huddinge och den matchen bör väl vara i farozonen också om man ska spekulera.

Exit mobile version