Site icon hockeystaden.se

Corona-utbrott i staden – klubben skjuter på biljettförsäljningen

I torsdags drog den finska ligan igång med viss publik på läktarna. Klubben Sport från Vasa skjuter dock upp biljettförsäljningen. Detta på grund av den svåra Corona-situationen i staden.

Idag, måndag, var tanken att Sport skulle ha släppt de biljetter de kan sälja inför sina hemmamatcher. I Finland får man ta in 500 personer per sektion på arenorna. Men idag meddelar klubben att man skjuter upp försäljningen.

Man skriver följande på sin hemsida:

“Försäljningen av biljetter till Sports hemmamatcher ligasäsongen 2020–2021 skulle starta måndagen den 5.10.2020 kl. 12:00. Starten skjuts nu fram.

Pga. det rådande koronaläget i Vasa har vi beslutat att skjuta fram starten av biljettförsäljningen. Vi väntar på mera information från myndigheterna under dagen.

Vi informerar mera när helhetsbilden har klarnat.”

Det är främst på stadens universitet som ett stort Corona-kluster har upptäckts. Detta enligt finska medier. Lagets första hemmamatch är planerad att gå av stapeln på lördag då Ässät kommer på besök. I lördags var det meningen att Sport skulle mött HPK, men den matchen ställdes in då en familjemedlem till någon ur laget drabbats av Covid-19. Det har senare konstaterats att ingen i laget var smittad.

I laget spelar svenskarna Patrik Karlkvist och Sebastian Stålberg.

Exit mobile version