Site icon hockeystaden.se

Degraderade laget lånar tre spelare från forna seriekonkurrenten

Ifjol var de konkurrenter i Hockeyallsvenskan. Nu står det klart att Karlskrona lånar in tre spelare från Kristianstad. Spelarna det handlar om är Lucas Edmonds, Joel Wahlgren och Max Wahlgren.

På grund av sen nedflyttning kom Karlskrona igång sent med sitt lagbygge inför årets säsong i Hockeyettan. Just nu har de bara nio forwards på kontrakt. Nu löser man det hela genom att låna in trion Lucas Edmonds, Joel Wahlgren och Max Wahlgren från Kristianstad i Hockeyallsvenskan.

Enligt klubbens sportkordinator Erik Belin är lånen frukten efter en tids samtal om samarbete klubbarna emellan.
— Vi har haft dialog med Kristianstad under längre tid gällande eventuellt samarbete. Nu har vi aktualiserat samarbetet genom att låna tre spelare under de två första omgångarna, säger han till Blekinge-klubbens hemsida.

Det forna SHL-laget har tidigare sagt att de ska fylla ut sin trupp med spelare från sitt Superelitlag. Men nu löser man alltså det hela med lån.
— Denna lösningen underlättar även för vårat J20 och J18 då vi har matcher samtidigt under helgen och på så vis slipper vi flytta alltför många spelare mellan de olika lagen.

Karlskrona möter Nybro borta på söndag och på onsdag kommer Hanhals på besök till NKT Arena. Under dessa matcher är det alltså meningen att lånen ska vara med.

Max Wahlgren spelade 13 matcher för Modo i Hockeyallsvenskan ifjol och stod för två poäng. Tvillingbrodern Joel spelade tolv matcher och gjorde en poäng. Lucas Edmonds gjorde 51 poäng för Växjös J20-lag ifjol och gjorde även en SHL-match för klubben.

Exit mobile version