Site icon hockeystaden.se

AVSLÖJAR: Allsvenske backen väljer Hockeyettan

Han har varit med och tränat med laget under försäsongen. Enligt uppgifter till hockeystaden.se ska nu backen Jakob Stridsberg vara klar för spel i HC Dalen säsongen som strax ska börja.

Denna artikel är en del av Hockeystaden premium unlocked. Klicka här för att ta reda på mer. Uppgifter om hur du går tillväga för att betala din prenumerationsavgift finns efter denna artikel.

Jakob Stridsberg har HV71 som moderklubb och spelade i klubbens juniorlag fram till 19 års ålder innan han åkte över till USA. Där blev det totalt fem säsonger, två i en collegeförberedande liga innan det blev tre säsonger i den högsta collegeligan i landet, NCAA, för Arizona State.

Ifjol vände backen hem till Sverige igen. Det blev totalt 48 matcher för Vita Hästen i allsvenskan. Under de matcherna blev det 12 (4+8) poäng för backen.

Under försäsongen har 25-åringen varit med HC Dalen i Hockeyettan och tränat och dessutom spelade han i lagets senaste träningsmatch mot Skövde. Det är också där han nu kommer spela den kommande säsongen enligt uppgifter till hockeystaden.se. Dalen har sökt en back till sedan Edwin Johansson aviserade att han slutar med hockeyn. Nu är alltså ersättaren på plats.

Under sin juniortid i HV71 vann Jakob Stridsberg två SM-guld.

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version