Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Blir det ens spel utan publik?

Om en dryg månad är det tänkt att träningsmatcherna ska dra igång. Eller? Vad det verkar så finns det nämligen ännu inget beslut om att inomhusidrott är tillåtet i dessa Covid-19-tider.

Tjaaaa bloggen. Jag är tillbaka. Om än för ett kortare gästspel. Covid-19 har som ni vet satt det mesta ur spel och för min egen del är jag inne på andra veckan av sex på mitt sommarvikariat inom logistikbranschen. Istället för göra intervjuer, nyhetsbevaka och skriva smaskiga krönikor så går jag runt i blåställ på dagarna och kämpar med näbbar och klor för att just DITT paket ska komma fram till dig i rimlig tid.

Typ så. Men jag trivs. Jag känner killarna och tjejerna på min avdelning sedan tidigare och det var inga problem att komma in i “tugget” igen.

Heltid där plus att jag jobbar med marknadsföring åt ett annat företag sex timmar i veckan gör att hockeyn får stå åt sidan i mitt liv för stunden. Vad som händer när de här sex veckorna är över står än så länge skrivet i stjärnorna, men mycket hänger såklart på om det ens blir någon säsong när mörkret börjar komma tidigare och tidigare på kvällarna.

Det är det den här texten ska handla om. Idag ramlade jag över C Mores sändningsschema för försäsongen och det var då det slog mig: Det är bara en dryg månad kvar innan träningsmatcherna drar igång. Men fortfarande har jag inte sett något beslut eller liknande från Folkhälsomyndigheten/regeringen att det faktiskt FÅR spelas matcher.

Jag har noll koll på alla riktlinjer som FHM skickat ut. Men är det något vi lärt oss under dessa hemska månader så är det att ingenting verkar vara glasklart. Säger jag utan att vara kritisk ska tilläggas. För att ta ett eget exempel: I början av juni var jag på Kolmården som håller öppet, men Astrid Lindgrens värld stängde igen efter endast en kort tid öppet. De åtgärder de vidtagit för social och fysisk distansering, tillsammans med en begränsning av gästantalet, godtogs inte av myndigheten.

Jag har under kvällen via Twitter lärt mig att ett idrottsevenemang kan genomföras med fler än 50 personer närvarande, det vill säga utövarna, ledare, funktionärer etc, etc.

Så att arrangera en ishockeymatch utan publik torde alltså inte vara några problem. Eller? Vad jag lyckas få fram i mitt googlande under kvällen så fann jag en sak som borde få alla oss hockeynördar att skälva av skräck. På FHM:s hemsida hittar jag nämligen detta:

“Från och med den 14 juni är idrottstävlingar, matcher och cuper utan publik tillåtna i alla åldrar. Beslutet gäller för alla yrkesutövande idrotter, på alla nivåer, på både dam- och herrsidan under förutsättning att det sker utomhus och i enlighet med restriktionerna kring offentliga tillställningar”.

Det fetade ovan är rätt väsentligt. Om jag nu inte är fullständigt ute och seglar så är det alltså bara idrott utomhus som är tillåtet. Vad som gäller för idrott inomhus vet jag inte, men jag gissar att det fortfarande inte är förenligt med FHM:s riktlinjer.

Det har förvånansvärt lite skriverier i media om detta. Ingenting alls faktiskt. Hade jag nu inte haft så mycket annat på min palett av arbete så hade detta varit en boll jag sprungit livet ur mig för att sprätta upp i krysset. Nu hinner jag tyvärr inte det, men någon borde ta reda på när ett beslut om inomhusidrott väntas från Folkhälsomyndigheten.

För som det är just nu så är inte inomhusidrott tillåtet. Och det skulle vara en bra grej om det faktiskt tilläts innan matchandet drar igång.

So long. Vi hörs.

Exit mobile version