Site icon hockeystaden.se

Öppnar för en fortsättning i Troja: ”Ligger nära till hands”

Karl Olofsson har tre starka säsonger i Hockeyettan bakom sig men lovar att vara bättre än någonsin när nästa säsong drar igång. Han är dock fortsatt kontraktslös men det mesta pekar på att det blir en fortsättning i Troja-Ljungby för centern.
– Jag och Daniel Håkansson har en bra diskussion – Troja ligger nära till hands, säger 25-åringen till hockeystaden.se.

Denna artikel är en del av Hockeystaden premium unlocked. Klicka här för att ta reda på mer. Uppgifter om hur du går tillväga för att betala din prenumerationsavgift finns efter denna artikel.

Efter två säsonger i KRIF Hockey lämnade Karl Olofsson Blekinge och flyttade istället till Småland för spel i Troja-Ljungby.

Där stod tvåvägscentern för en lyckad debutsäsong med tolv mål och 25 poäng på 40 matcher.
– För egen del var det en bra förstasäsong här. Jag kom in bra i gänget här och fick spela mycket så jag är nöjd på det stora hela, säger Olofsson till hockeystaden.se och fortsätter:
– Vi hade en diskussion inför säsongen och jag fick den rollen som jag ville ha. Allt kändes jättebra.

”HÅLLER EN DISKUSSION MED TROJA”

Något som 25-åringen dock fortfarande grämer sig över är hur säsongen tog slut då Troja enligt honom hade en jättechans att spela kvalseriehockey under våren.
– Jättetråkigt att det tog slut som det gjorde, man hade velat spela längre än vad vi gjorde. Vi hade en bra möjlighet att nå Kvalserien. Vi förlorade första matchen mot Visby men sedan hade vi två matcher hemma och det kändes som att vi hade tagit hem det. Det var riktigt synd.
– Det var en bra säsong allt som allt. Vi följde ju våra mål. Sedan blev det ju ett lite konstigt slut me vi tog ändå de delmål som vi hade satt upp inför säsongen. Nu kan man inte grubbla allt för mycket på det utan titta framåt istället.

Just nu står dock Karl Olofsson utan kontrakt och det är osäkert var han ska spela nästa säsong. Han bor fortfarande kvar i Ljungby där han förbereder sig inför den kommande säsongen och att stanna i Troja är något som kan bli aktuellt.
– Vi får se lite där. Jag håller ju en diskussion med Troja, jag trivdes riktigt bra här denna säsong. Det återstår att se men ingenting klart än. Jag och min sambo diskuterar detta varje dag; vad vi har för möjligheter och så. Just nu ligger Troja ligger längst fram för hon har jobb här och allt känns bra.

Enligt minhockey.se är det dock redan klart att Olofsson kommer att förbli en Troja-spelare nästa säsong. Uppgifter som centern själv förnekar för hockeystaden.se.
– Nej, det stämmer inte. Inget är klart än. Vi håller en bra diskussion, jag och Håkansson (Daniel, sportchef). Troja ligger nära till hands.

”NÄSTA SÄSONG KOMMER BLI MIN BÄSTA SÄSONG”

Karl Olofsson tog steget ner till Hockeyettan 2017 efter en säsong i allsvenskan med Södertälje där han stod för tre poäng på 52 matcher. Han har nu gjort tre raka säsonger i Ettan och menar att han har utvecklats mycket under de här tre åren.
– Jag har framför allt utvecklat det offensiva spelet, jag har haft mer och mer puck under matcherna och tagit mer ansvar framåt. Sedan tiden i Allsvenskan så har jag fått en helt annan roll och jag känner att jag har vuxit in mycket mer i det offensiva spelet.
– Sedan finns det fortfarande saker att utveckla och jag försöker att träna på de saker jag behöver bli bättre på. Det är främst skridskoåkningen och rörligheten ute på isen som jag jobbar på varje dag här. Nästa säsong kommer att bli min bästa säsong hittills.

Har det varit något intresse från allsvenska klubbar inför nästa säsong?
– Det har inte varit något konkret, det har det inte. Jag har haft en del snack med min agent men än är det inget konkret.

Karl Olofsson menar att han hellre stannar kvar i Hockeyettan för att fortsätta utvecklas på samma sätt som han har gjort de tre senaste åren.
– Jag behåller gärna min roll och det förtroendet jag har fått här. Speltiden är det absolut viktigaste för att man ska kunna utvecklas. Jag ser en större potential att få spela mer och utvecklas mer i Ettan än i Allsvenskan.

Han hoppas dock själv att det återigen ska bli spel i allsvenskan framöver.
– Absolut, att återvända till Hockeyallsvenskan är något som jag strävar efter, avslutar Olofsson.

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version