Site icon hockeystaden.se

Mona Forsberg (S): “Fina killar som verkligen har kämpat för sitt lag”

Foto: Henrik Skoglund och Wikipedia.

I snart 50 år har HV71 byggt sin historia vid Vätterns södra strand. I stort sett alla Jönköpingsbor har en relation till hockeyklubben och många människor har egna och personliga minnen av iskrigarna som de bär på. Hockeystaden.se lät åtta lokala Jönköpingspolitiker plocka ut sitt HV-All Star Team genom tiderna. Idag har det blivit dags för Socialdemokraternas Mona Forsberg att plocka ut sina favoriter.

Denna artikel är en del av Hockeystaden premium unlocked. Klicka här för att ta reda på mer. 

POLITIKERNAS HV-ALL STAR TEAM

Andreas Sturesson (KD): “Vet inte om någon femma varit så dominant någonsin”

David Gerson (L): “Han var för bra för elitserien”

Mona Forsberg berättar att hon följer HV71.
— Jag brukar ha koll på hur det går och mitt mål är att jag ska gå och titta en till två gånger per säsong. Sen har jag en man som är väldigt idrottsintresserad. Så han håller mig uppdaterad, skrattar Mona.

Vilket är ditt bästa HV-minne?
— Det är två. Det är både 1995 och 2017. 95, då föddes vårat första barn i februari och då var det rätt spännande att vara med i segeryran som rådde i stan. Då fick sonen en stor hakklapp där det stod “född HV71:are”, den var lika stor som honom. Vi har underbara bilder på det.
— 2017 var speciellt. Då fick vi från kommunens sida fira och det var riktigt roligt. Dels träffa dem på plats i rådhuset och käka med dem och hylla dem. Men också vara med i Knektaparken och springa ut med dem på scenen och uppvakta dem igen. Det är ett oförglömligt minne.

POLITIKERNAS ALL STAR TEAM

Kamran Sairafi (M): “Kom till HV som en fet finsk version av Eminem”

Ida Kors (SD): “Ibland hade man hjärtat uppe i halsgropen”

Mats Larsson Weidman (MP): “Overkligt att se på honom ibland”

Mona Forsberg berättar om en liten kupp mot den dåvarande utrikesministern Margot Wallström.
— Firandet var 1 maj, då är vi normalt sätt ute och demonstrerar, vilket vi gjorde den dagen också. Vi hade Margot Wallström på besök.
— Vi överlämnade en signerad HV-tröja till henne. Hon höll inte på HV kan man säga, hon kommer uppifrån landet. Men jag gjorde en musmatta där hon, jag och Ilan (de Basso) står med HV-tröjor. Så den ligger på mitt skrivbord.

MONA FORSBERGS ALL STAR TEAM:

Stefan Liv

— De gånger man träffade på HV-spelarna på olika tillställningar där vi var med barnen så tyckte jag alltid att han gjorde det på ett sånt ödmjukt sätt, han tog sig tid med de som kom dit. Samtidigt som han var en otroligt duktig målvakt.

Pelle Gustafsson och Fredrik Stillman

— Jag tycker man ska lyfta fram lokala spelare, säger Mona Forsberg innan hon presenterar sin kedja.

Martin Thörnberg, Johan Davidsson och Stefan Örnskog

— Jag håller den lokala sidan stark. Martin Thörnberg särskilt, jag tycker att det är tråkigt att det blev ett sådant avslut som det blev. Alla tre är fantastiskt fina killar som verkligen har kämpat för sitt lag. Det är inga egospelare på något sätt, utan lagandan som lyfts fram hela tiden.

Exit mobile version