Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Team Småland – en VM-joker

Hur skulle Team Småland stå sig i ett VM? Nedan plockar Henrik Skoglund ut ett VM-lag bestående av enbart smålänningar som han tror skulle kunna gå långt i ett världsmästerskap.

Denna artikel är en del av Hockeystaden premium unlocked. Klicka här för att ta reda på mer. 

Hade saker och ting varit normala så hade vi idag gått in på den sista VM-veckan och gruppspelets epilog i schweiziska Zürich och Lausanne hade avgjorts under måndagskvällen. Men som ni vet så är inte mycket normalt just nu för stunden och kan man inte få njuta av ett hockey-VM så kan man ju i alla fall få fantisera lite om det.

Som den sanna smålänning jag är tog jag därför tillfället i akt att plocka ut ett VM-lag bestående av enbart spelare med småländska moderklubbar.

MÅLVAKTER:

Arvid Holm
Jonas Gunnarsson
Tex Williamsson

Markus Svensson var länge och väl med i min inre diskussion här, men han fick stryka på foten i sista änden till förmån för unge Arvid Holm som får ett mästerskap för att se och lära inför framtiden. Jonas Gunnarsson får anses vara etta här, men Tex Williamsson lär ge honom en rejäl match.

BACKPAR:

Oliver Ekman LarssonNiklas Hjalmarsson
Erik KarlssonAnton Karlsson
Jacob LarssonCalle Rosén
Erik Brännström

Det går inte säga annat än att backsidan är Team Smålands absolut största styrka. I OEL och Erik Karlsson återfinns några av världens bästa backar och Niklas Hjalmarsson är stabiliteten själv. Jag ville ha en defensiv back som täckte upp för Erik Karlssons offensiva bravader och den stora skrällen i truppen, Boro-fostrade Anton Karlsson, fick därför en plats. Två Boro-produkter i samma VM-lag. Imponerande.

KEDJOR:

Mattias TedenbyRobert RosénAndré Petersson
Pierre EngvallSebastian StrandbergManuel Ågren
David UllströmLinus JohanssonJesper Fast
Simon HjalmarssonNiklas OlaussonChristoffer Törngren
David Gustafsson

Fyra jämna kedjor över hela linjen här där den enhet som har bäst dagsform kan kliva fram och avgöra. Den största styrkan här är centerbesättningen där känslan är att egentligen vem som helst kan leda en förstakedja. Ser vi till ytterforwards så håller Tedenby, Petersson, Engvall och Fast hög internationell klass. I övrigt är det lite oprövat, men mycket bra SHL-klass. Törngren kan möjligtvis ses som en skräll, men hans förra säsong bevisar att han hör hemma på internationell nivå.

HUR GÅR DET?

Att ta sig vidare från gruppspelet ska inte vara några större problem för det här laget som jag mycket väl skulle kunna se gå till en semifinal i ett VM. Dock hänger det lite på vilket motstånd som väntar i kvarten. Det blir nämligen svårt, men definitivt inte omöjligt, att rå på de sju-åtta främsta nationerna i världen. Mycket hänger ju såklart också på vilka NHL-förstärkningar de andra lagen lyckas få till sig.

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version