Site icon hockeystaden.se

Succén öppnar för fortsättning i Hockeyettan

Det har varit en händelserik dag kring Vimmerby idag. Den senaste säsongens succévärvning är öppen för en fortsättning i klubben. Men har ingen brådska just nu att bestämma sig om framtiden.

Kristoff Kontos anslöt till Vimmerby i december 2019 och kanadensaren stod för en riktig braksuccé när han producerade 25 poäng på 18 matcher i serien och 8 på 6 i kvalet. Sportchefen Morgan Persson berättade idag för Vimmerby Tidning att Kontos är intresserad av en fortsättning i Vimmerby.
— Vi får se hur det blir. Jag vågar inte bedöma hur stor chansen är. Det gäller att få ihop alla bitar, inte minst ekonomiskt, sa han till tidningen.

HAR INGEN BRÅDSKA

Kristoff Kontos ger i stort sett ett identiskt svar när hockeystaden.se får tag i honom.
— Morgan och jag har haft samtal sedan säsongen avslutades. Just nu har jag inte bestämt mig för något för nästa säsong.

Kontos berättar att det är den pågående situationen i världen och Nordamerika som gör att han dröjer med beslut angående nästa säsong.
— Jag gillade min tid i Vimmerby, så jag är öppen för att se vilka alternativ som finns där, Men jag har inte bråttom att bestämma någonting vid denna tidpunkt.

Morgan Persson berättade även för Vimmerby Tidning att forwarden Nils Rygaard inte kommer spela vidare i klubben. Dessutom är det högst osäkert gällande klubbikonen Jakob Karlssons fortsättning i gulsvart. Han har nämligen tackat nej till klubbens senaste kontraktsförslag.
— Utifrån de ekonomiska ramarna och förutsättningarna som finns just nu kan jag inte gå längre. Jakob har tackat nej till det vi kunde erbjuda. Det är där vi står, säger Morgan Persson till tidningen och berättar också att han upplever att parterna står långt ifrån varandra.

Jakob Karlsson upplever dock inte att de står så långt ifrån varandra och säger att han gått med på en lönesänkning.
— Jag tycker att mina förslag är högst rimliga och kommer inte vika mig från dem. Jag vet ingen annan spelare som gett förslag om sänkt lön beroende på hur klubbens ekonomi utvecklas och vad jag vet ser det bra ut för Vimmerby ekonomiskt, trots coronan, berättar 31-åringen för tidningen.

Exit mobile version