Site icon hockeystaden.se

Allsvenskans hovleverantör – så många spelare har fått en karriärskjuts här

Att Hockeyettan är en miljö för unga spelare att utvecklas och ta nästa kliv i är ingen hemlighet. Somliga klubbar lyckas dock bättre än andra och hos Kallinge/Ronneby verkar oddsen vara riktigt goda att få en skjuts i karriären.

Denna artikel är en del av Hockeystaden premium unlocked. Klicka här för att ta reda på mer. 

För några veckor sedan kunde ni här på Hockeystaden läsa en artikel som bland annat avhandlade vilka klubbar i Hockeyettan som levererat flest spelare högre upp i seriesystemet sedan 2015. Kallinge/Ronneby hade skickat 16 spelare högre upp, flest bland alla klubbar i ettan.

Kallinge/Ronneby, eller KRIF, gick upp i Hockeyettan 2011 och kollar man tiden sedan dess så har de vid hela 23 tillfällen skickat spelare till allsvenskan. En imponerande siffra. Eftersom ännu ingen spelare i år har offentliggjorts för en allsvensk klubb så blir det ett snitt på mellan 2-3 spelare per säsong som tar klivet upp om man räknar från ifjol. Flest var 2018 då fem spelare skickades vidare.

Ta en titt på listan nedan på alla de 22 (Ja, en har gått vid två tillfällen) som lämnat för större uppgifter. Spelare som Joakim Thelin, Oskar Drugge och Amil Krupic är inte medräknade då de gick till andra ettanklubbar innan de började sin vandring uppåt i seriesystemet.

2011

Arvid Strömberg >>> Västerås IK

Den pojk/junor-landslagsmeriterade forwarden gjorde storsuccé under sin tid i Blekinge. Efter 24 poäng på lika många matcher värvades han i december till Västerås i allsvenskan. Fick tyvärr lägga av inför säsongen efter på grund av hjärnskakningsproblem.

2012

Adam Åkesson >>> Tingsryds AIF

Spelade med KRIF i både ettan och tvåan. Värvades sedan tillbaka av moderklubben som han fram till ifjol, förutom två säsonger i Karlskoga, representerat. Säsongen 19/20 spelade han för Vienna Capitals i Österrike.

Victor Svensson >>> IK Oskarshamn

Efter fem säsonger i allsvenskan drog karriären vidare ute i Europa. Först två år i Norge där han vann mästerskapet en gång med Storhamar. Flyttade sen till tyska DEL där han till hösten drar igång sin andra säsong i Düsseldorf.

Henrik Lundberg >>> Örebro HK

Har sedan han lämnade spelat i både allsvenskan och SHL för en rad klubbar. Senast i BIK Karlskoga.

2013

Linus Rotbakken >>> Almtuna IS

Efter sex säsonger i allsvenskan för Almtuna drog han inför den förra säsongen vidare till Vålerenga i Norge.

2014

Henrik Nilsson >>> Karlskrona HK

Var med och förde upp Karlskrona i SHL 2015 och stannade sedan till 2018. Lämnade för en säsong i Liiga innan han återvände till SHL 2019. Denna gång Oskarshamn.

Daniel Olsson Trkulja >>> AIK

Återvände till moderklubben AIK och blev under tre säsonger en riktig profil i klubben. Gick sedan till LHC innan han den senaste säsongen representerade Leksand i SHL.

Charlie Torstensson >>> Almtuna IS

Spelade inte en sekund för Almtuna under sin första säsong i klubben. Var istället utlånad till Varberg i ettan. Gjorde elva matcher för Uppsala-gänget säsongen efter. Har numera lagt av.

2015

Marcus Dahlbom >>> Västerås IK

Spelade kvar i Västerås när de tog sig tillbaka till allsvenskan 2018. Var då den store hjälten i kvalet. Har numera lagt benskydden på hyllan.

Simon Stensson >>> Almtuna IS

Det blev bara totalt 29 matcher i allsvenskan under två säsonger. Resten av tiden var han utlånad till Wings och Huddinge i Hockeyettan. Har slutat spela nu.

2016

Oscar Malm >>> IK Pantern

Bildade målvaktspar med Tex Williamson i den allsvenska nykomlingen och det var den senares stora genomrottssäsong på nivån. Malm fick stå tillbaka och återvände sedan till KRIF för ytterligare två säsonger. Återfinns numera i HC Dalen.

Jimmie Jansson >>> Västerås IK

Backen har spelat för Västerås sedan han lämnade Blekinge och den senaste säsongen blev riktigt lyckad för backen som gjorde 14+14.

Ricard Blidstrand >>> BIK Karlskoga

Det blev tre säsonger i Karlskoga innan den senaste spenderades i moderklubben AIK. Saknar just nu kontrakt.

William Garpenlöv >>> Timrå IK

Det blev bara 11 matcher i Timrå-tröjan innan han återvände till ettan. Först Huddinge och numera Tyresö/Hanviken.

2017

Hampus Olsson >>> Södertälje SK

Efter 25 matcher i SSK lånades han tillbaka till KRIF. Spelar numera för Troja.

Erik Santesson >>> Almtuna IS

Lämnade mitt under säsongen 17/18. Spelar numera för Kristianstad.

2018

Alexander Lunsjö >>> Almtuna IS

Stod för en riktig supersäsong med 59 poäng. Det blev bara en säsong i Almtuna innan han lämnade för Västerås.

Isak Edman >>> Modo Hockey

Lämnade Modo redan i oktober 2018 utan att ha spelat någon match. Skrev på för KRIF igen i början av januari 2019 och ska vara kvar i Blekinge även nästa säsong.

Marcus Karlström >>> Tingsryds AIF

Hann med tiotalet matcher för både Tingsryd och Södertälje innan han återvände till KRIF vid transferstoppet i februari 2019. Återfinns numera i Almtuna.

Josef Ingman >>> Karlskrona HK

Stod för en riktigt stark säsong i Karlskrona. Bytte till Västerås förra sommaren, men hann aldrig börja spela för klubben innan Brynäs lockade med ett SHL-kontrakt.

Mikael Kurki >>> Karlskrona HK

Efter en säsong i nygamla klubben KHK drog hockeyäventyret vidare till Alpligan och Gherdëina.

2019

Marcus Karlström >>> Almtuna IS

Se ovan.

Daniel Rosengren >>> Almtuna IS

Fick även chansen i SHL för Oskarshamn i åtta matcher säsongen som var.

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version