Site icon hockeystaden.se

Toppmålvakten utan kontrakt: “Troja vet hur jag känner och tycker”

Anton Svensson. Foto: Henrik Skoglund

Han är en av alla skickliga målvakter i Hockeyettan som just nu står utan kontrakt. Anton Svensson berättar att han är besviken på hur säsongen blev i Troja för egen del. Han har förfrågningar från andra klubbar – men vill höra vad Troja har att säga också.
— Innan de har meddelat mig vad de vill så kommer jag avvakta med allt annat, säger målvakten till hockeystaden.se.

Denna artikel är en del av Hockeystaden premium unlocked. Klicka här för att ta reda på mer. Uppgifter om hur du går tillväga för att betala din prenumerationsavgift finns efter denna artikel.

Troja har under de två senaste säsongerna kunnat mönstra ett av Hockeyettans starkaste målvaktspar i Wictor Ragnewall och Anton Svensson. Troligtvis det allra bästa i ligan. Ragnewall har kontrakt även nästa säsong, men för Svenssons del är det lite mer ovisst.
— Jag har sagt till Troja att jag vill vara kvar, jag kände mig inte klar med det slutet vi fick. Sedan har jag inte hört så mycket mer, mer än att det var ömsesidigt då. De var nöjda med mig och ville fortsätta sa de då. Men det behövs en dialog och jag måste kolla på annat. Som målvakt går det rätt snabbt, berättar Anton Svensson för hockeystaden.se.

DRABBADES AV BÄLTROS

Det blev bara 15 matcher i serien för Anton Svensson den här säsongen. Till viss del kan det förklaras med att han drabbades av bältros innan seriespelet skulle dra igång.
— Jag missade egentligen bara två matcher tror jag, men jag fick en lång startsträcka efter det då jag mådde dåligt i säkert två månader. Jag stod bara två matcher i rad en enda gång under säsongen och det är jag lite besviken på faktiskt. Jag fick inga toppar, utan det var att jag fick stå lite hipp som happ.
— Jag var nästan sängliggande i en månad och fick vila upp mig, både psykiskt och fysiskt. Så jag tycker jag kom tillbaka starkt efter julen och borde väl knipit några matcher till med tanke på vinstprocenten.

Han beskriver det som att han aldrig riktigt gavs chansen att komma in i det hela.
— Jag tycker att jag hade en stark försäsong och sen får jag sitta tre veckor direkt när serien började. Sen fick jag göra min premiär mot Dalen borta och där gick det hyggligt. Men jag fick ändå sitta matchen efter och redan då så kändes det lite tråkigt, men jag försökte bita ihop och jag hade det rätt tufft fram till jul tycker jag spontant. Både beroende på sjukdomen och lite oflyt.
— Efter jul förlorade jag bara en match och det är jag jäkligt nöjd med, det kan jag inte säga något annat om.

Det låter som att du är besviken på Troja?
— Ja, men det är man väl. Som målvakt vill man ju spela mer och triggas av den andre partnern. Man vill ändå kampas och hade jag lämnat nu och inte fått bli kvar så hade det känts som en besvikelse och misslyckande för mig, att jag inte presterat, och så tycker jag inte att det har varit, säger Rögleprodukten och fortsätter:
— Skulle jag lämna nu så skulle det kännas som ett misslyckande i det jag gjort, jag menar: Troja ska upp och den resan vill jag vara med på.
— Troja vet hur jag känner och tycker.

Triggas du av att kampera med en jämnbra målvakt?
— Ja, det gör jag. Sen är det upp till ledningen att föra det vidare, att den tävlingen får finnas där och utefter det tar man ut laget.

FÖR DISKUSSIONER MED KLUBBAR

Anton Svensson beskriver marknaden som trög just nu med tanke på Corona-krisen. Men han för diskussioner med några klubbar.
— Jag har några som hört sig för och som varit intresserade av mig. Det är två som visat intresse nu här i slutet av förra veckan. Det är roligt att folk vet man kan, trots lite knapert med speltid. De pratar om mig som att de sett mig mycket och det är alltid roligt.

Kan man till och med säga att du är nära någon klubb nu?
— Nja. Nära och nära…diskussioner förs ju. Men det är inget som är klart och jag vill förtydliga att jag inte kommer agera förrän Troja berättat hur de vill göra.

Han berättar att intresse kommit från en tredje klubb också.

Vad är det för nivå på de klubbarna?
— Alla tre spelade i Allettan i år. Det är roligt att det finns intresse och jag känner fortfarande att jag brinner för det.

Han utesluter inte spel i utlandet heller, men beskriver den marknaden som stängd just nu. Målvakten hade blickar från två klubbar i Norge på sig inför den förra säsongen, men bestämde sig för att stanna.
— Jag skrev på rätt sent för Troja förra året och det var då precis innan det dök upp. Men jag tyckte att det skulle bli ett lite förhastat beslut. Allting runtomkring här i Ljungby funkar och det kändes som att ett beslut då skulle kräva lite tid och planering för att jag skulle må bra i det beslutet. Så då förlängde jag med Troja och trivs med det.

ERBJÖD TRÄNAREN ATT SPELA UTE

31-åringen har en lång karriär bakom sig, det mesta av den har spenderats i Jonstorp. Där erbjöd han faktiskt sina kunskaper som utespelare en gång i tiden.
— När “Stass” (Stefan Elvenes) kom till Jonstorp, då ringde han och frågade om jag skulle spela. “Ska jag spela så ska jag vara utespelare”, sa jag till honom. Där var jag trött på ishockey egentligen och ville spela ute för att jag tycker det är roligt.

Ämnet kommer på tal efter den video Anton Svensson släppte på Instagram förra veckan där han visade upp ett riktigt vasst skott.

Kan du berätta lite mer om ditt skott?
— Vilket av dem? När jag är rightare eller leftare, säger han och skrattar.
— Jag tycker att det är roligt att spela med pucken och har väl en liten känsla för det och hade gärna spelat i ett PP. Jag tycker att det är roligt och lattja lite. Jag får se om jag ska bjuda på något mer, jag kanske lägger upp mina Zorro-skills härnäst…

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version