Site icon hockeystaden.se

Över 300 poäng för moderklubben – klar för rivalen

De har redan presenterat en rad vassa värvningar. Under lördagsmorgonen serverade Nybro hockeypubliken en mindre bomb när man presenterade forwarden Eric Gustafsson som klar. 

Det var i oktober 2019 som Eric Gustafsson meddelade att han lägger ner karriären. En karriär som spenderats i moderklubben Tranås och beslutet grundade sig på missnöje med den roll han tilldelades.
— Jag känner att jag inte får spela den hockeyn jag är bra på. Jag är en kreativ spelare som vill ha pucken. Och när jag inte får utrymme för det så försvinner spelglädjen. Jag vill spela den rollen jag är är bäst på, berättade Eric Gustafsson för Hockeynews i samband med beskedet.

311 POÄNG FÖR MODERKLUBBEN

Gustafsson lämnade en öppning för comeback i det lokala division 3-laget Löfstad, men inte så mycket mer än så. Han gjorde comeback i Löfstad och sedan avslutade han säsongen i Grästorp för hjälpa dem i kvalet mot ettan. Men en fortsättning på hög nivå blir det alltså, i storsatsande Nybro.
— Det känns jättekul att komma till Nybro och spela för klubben. Det har alltid varit roligt att spela i Liljas Arena och Nybro har alltid ett bra lag och har varit grymt svåra att möta. Det ska bli kul att få vara en del av Nybro nästa säsong och jag hoppas kunna bidra så mycket som möjligt till att laget spelar långt in på våren, säger Eric Gustafsson till klubbens hemsida.

Eric Gustafsson har sedan debuten i Tranås a-lag säsongen 07/08 spelat 410 matcher i serie och kval för klubben. Han har på 13 säsonger gjort 115 mål och 206 assists.

Exit mobile version