Site icon hockeystaden.se

Sportchefen om Linus Söderström: “Du får fortsätta spekulera”

En av silly seasons hetaste frågor för stunden är var målvakten Linus Söderström hamnar nästa säsong. I Björklöven verkar det som man kommer satsa vidare nästa säsong och den klubben skulle kunna vara en potentiell destination för 23-åringen.
— Det är klart att han skulle vara intressant för alla lag, säger sportchefen Per Kenttä till hockeystaden.se.

Igår berättade Linus Söderströms agent Christian Sjögren för Hockeynews bland annat att de har riktat blickarna mot Europa gällande målvaktens närmaste framtid, däribland SHL och Hockeyallsvenskan som potentiella destinationer. Hockeystaden.se har tidigare fått uppgifter på att AIK skulle haft målvakten på sin radar, men detta förnekar sportchefen Anders Gozzi när vi frågade honom.

“INTRESSANT FÖR ALLA LAG”

I detta blogginlägg så spekulerar hockeystaden.se om tänkbara klubbar för Söderström om det skulle bli Sverige. Vi kokade ner det till tre klubbar som skulle kunna bli aktuella: Örebro i SHL och Timrå samt Björklöven i allsvenskan.
— Du får fortsätta spekulera, säger Björklövens sportchef Per Kenttä när vi ringer upp och hör oss för i frågan. Han tillägger:
— Om han är frisk och i form så kan jag spontant säga att det är en jättebra målvakt och det är klart att han skulle vara intressant för alla lag.

Jagar ni Linus Söderström?
— Nej, men jag skulle ju inte kommentera om vi skulle jaga honom heller, säger Per Kenttä och skrattar.

Linus Söderström slog igenom med dunder och bra i HV71 under säsongen 16/17 och var en högst bidragande anledning till att klubben vann SM-guld. De senaste säsongerna har spolierats av skador för 23-åringen och i sommar går hans kontrakt med NHL-klubben New York Islanders ut.

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version