Site icon hockeystaden.se

Sju spelare lämnar fjolårets kvalserielag – rutinerade pjäser verkar lägga av

Ifjol var Hudiksvall i kvalserien mot Hockeyallsvenskan. Nu kommer beskedet av flera av de som var med på den resan nu lämnar klubben. Sju spelare lämnar låter Hela Hälsingland berätta. Däribland målvakten Magnus Åkerlund och forwarden Markus Kinisjärvi.

Säsongen 18/19 tog sig Hudiksvall till kavlserien mot Hockeyallsvenskan för första gången. Nu står det klart att sex av spelarna som var med då inte kommer finnas med nästa säsong. Sedan tidigare är det klart att Jonas Lindström lämnar och idag berättar klubben via tidningen Hela Hälsingland att fem spelare till från kvalserielaget lämnar.

Det handlar om målvakten Magnus Åkerlund, backarna Erik Flood, William Mann och Albin Runesson samt anfallaren Markus Kinisjärvi. Dessutom lämnar Joel Källström Englund och Albin Kedbrant. I både Åkerlunds och Kinisjärvis fall ska det handla om att de har fått ett civilt arbete.
— Vi har haft en dialog med honom. Men han har fått ett civilt arbete och ville sluta själv. Det är synd. Magnus har gjort det bra i tre år. Men allting tar slut någon gång. Samtidigt är det dags för Andreas Bosson att få ta över förstaspaden, säger sportchefen Lars Lövblom till tidningen apropå Åkerlund och fortsätter med Kinisjärvi.
— Det är också en spelare som vi ville behålla. Men det är samma som för Åkerlund att han fått ett civilt arbete.

Exit mobile version