Site icon hockeystaden.se

Ovisst läge för poängsprutan – stänger inte allsvenska dörren: “Flyttar nog inte i sidled”

Henrik Eriksson. Foto: Henrik Skoglund

Han bar Borås på sina axlar säsongen som gick och svarvade ihop snygga 43 poäng i Hockeyettan. Vad framtiden har att erbjuda Henrik Eriksson är i nuläget oklart. Han utesluter varken en fortsättning i Borås – eller att han lägger av. Han utesluter inte heller en flytt högre upp.
— Det är väl det enda, jag flyttar nog inte i sidled, berättar han för hockeystaden.se.

Borås klev in som nykomling i Hockeyettan säsongen som var. Efter stark start så blev det mindre roligt efter jul och laget tvingades ner i kvalserien.
— Vi började bra, jag tycker vi gjorde det bra innan jul. Men sen orkade vi inte riktigt därefter och kom inte tillbaka, berättar forwarden Henrik Eriksson för hockeystaden.se och fortsätter:
— Det var en rätt tuff säsong för vår del, det är många duktiga lag i ettan. Det finns mycket skickliga spelare på den här nivån och det är bra skolade spelare. Det blir inga “gratislägen” som dyker upp. Man får kämpa för det.
— Men det var en rolig säsong på så sätt, det var roligt att komma tillbaka till Sverige och spela på en hög nivå.

Känslan var att ni var ett rock’n roll-lag, man visste inte riktigt var man hade er.
— Nä, det var stora siffror och vi släppte in otroligt mycket mål i början, men vi gjorde ju mycket också. Hade vi bara kunnat hålla igen och ha lite bättre försvarsspel så hade vi kunnat plocka mer poäng. Sen tror jag inte lagen riktigt var redo på vårat sätt att spela, men sedan lärde de sig det ju längre säsongen gick och hittade väl ett sätt att nöta ner oss på och vi orkade väl inte vara så pass konsekventa som man behöver vara för att vara däruppe.

UTESLUTER INTE ALLSVENSKAN

Kvalet hann aldrig spelas klart innan Corona-viruset stängde ner säsongen i Sverige. Det innebär att Borås blir kvar i ettan även nästa säsong. Henrik Eriksson vet inte vad han egna hockeyframtid har att erbjuda.
— Jag vet inte. Just nu känns det väl som att ingen riktigt vet vad som händer. Jag känner väl ändå att jag hade en ganska okej säsong, jag trivs bra här i Borås och det ska mycket till om jag ska bryta upp härifrån.

Han utesluter inte en flytt. Men då ska det vara uppåt i seriesystemet.
— Det är väl det enda, jag flyttar nog inte i sidled. Då ska det mycket till. Men jag vet inte än, det är jättesvårt att säga i dagsläget vad man vill göra och hur det känns. Vi är bara i april nu och förra året bestämde jag mig inte förrän i juni. Jag tränar på som att jag ska spela, sedan får vi se var det blir, om det blir hemma eller om jag testar något annat. Det får vi ta när det kommer.

Den 32-årige anfallaren har HV71 som moderklubb och gjorde som ung 55 SHL-matcher för dem innan han lämnade 2008. Åren därefter blev det spela i allsvenskan för Västerås, Borås och Troja innan en utlandskarriär tog vid. Första stoppet var Herning i den danska högstaligan och där blev det dundersuccé med 42 mål på 35 matcher. Sedan fortsatte utlandsäventyret i DEL, NLB, Danmark igen och Norge innan han vände åter till Borås mot slutet av säsongen 18/19.

TACKAT NEJ TILL KLUBBAR

Väl hemma i Borås, för det är den staden han kallar hemma numera, sköt han omgående upp dem i Hockeyettan och under den senaste säsongen gjorde Eriksson 43 (17+26) på 34 matcher.

Har du fått anbud från allsvenskan?
— Nej, inte högre upp. Ettanlag har ringt och frågat lite, men jag har tackat nej. Då spelar jag hellre här och hjälper klubben. Jag fick vara kapten i år och känner mycket för klubben, så det ska mycket till om jag ska lämna. Sen är det väl inte hugget i sten om jag ska fortsätta heller.
— Det var lite samma känsla förra året också vid den här tiden, man är ju uppe i åldern nu också. Vi ska ju ha ett barn till i augusti och det tar mycket tid att spela på den här nivån också. Man är borta mycket kvällar och helger. Det är annat om du är heltidsproffs, du tränar du på dagen och sen är du ledig.

Fick du någon känsla av att ditt spel skulle kunna hålla för allsvenskan?
— Nu har ju inte jag spelat där på många och har inte riktigt koll på skillnaden mellan ettan och allsvenskan. Men ett topplag i ettan är väl absolut allsvensk klass kan jag tänka mig.
— Det var mest bara roligt att få komma hem och visa upp mig. Jag känner väl själv att jag kunde gjort lite mer poäng och så. Det är svårt för mig att veta eftersom jag inte spelat i allsvenskan på många år, men jag har ju spelat där innan och klarat av det. Så det är inte omöjligt att jag gjort det idag också.

Henrik Eriksson berättar att han har en dialog med Borås.
— Jag har en jättebra dialog med (Christoffer) Holst och vi pratar nästan varje vecka. Han frågar mig om lite spelare och sånt, så jag hjälper till med sånt också. Vi har en öppen dialog och han vet mina tankar. Vi spelar med öppna kort.

FÖRBEREDER FÖR SPEL

Just nu verkar det mesta öppet för Eriksson. Allt från allsvenskan, en fortsättning i Borås till att han lägger av. Men han “hintar” rätt rejält om att det troligtvis inte kommer bli det senare alternativet.
— Jag tränar och förbereder mig för att spela. Sen börjar väl suget komma tillbaka mer och mer kan jag tänka mig ju längre det går. Sen när det blev det blev också med avslutet av säsongen, så kanske man inte riktigt känner sig färdig i huvudet heller. Jag tror att när det väl är slut, då får man den känslan i huvudet och då hade jag nog inte börjat träna nu heller om jag hade haft den känslan.

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version