Site icon hockeystaden.se

LISTA: Hetaste nyförvärven i Hockeyettan (hittills)

Det rör sig så sakteliga på transfermarknaden. Hockeystaden.se listar här nedan de tio hetaste nyförvärven hittills i ligan. Men det lär finnas anledning att återkomma med en uppdatera lista ju längre in på sillyn vi kommer.

Det är tidigt ännu på silly season. Men några mycket intressanta värvningar har redan gjorts och det kan vara läge att plocka ut de tio främsta. Det som är slående när man går igenom lagens nyförvärv är det inte finns någon värvning som sticker ut på ett extremt sätt och man kan väl ana att de riktigt tunga värvningarna kommer längre fram.

Nedan får ni ta del av de tio värvningar som hockeystaden.se tycker är hetast hittills.

Anton Tano (fw), Boden

Har ett gäng starka säsonger bakom sig i Hockeyettan och de två senaste säsongerna i Teg har den läkarstuderande forwarden slagit ut i full blom. 24 mål säsongen som var och här kan Boden ha hittat den målskytt de saknade säsongen som var.

Jim Jakobs (b), Borlänge

Backen har fem säsonger bakom sig i klubben sedan tidigare, varav två med ett “C” på bröstet. Två gånger har han också spelat kvalserien med Borlänge och han kommer bli oerhört nyttig och viktig för dalagänget när han nu vänder åter efter en säsong i Mariestad. En ledargestalt.

Tony Pappila (fw), Hanhals

Jag är fullständigt övertygad om att Tony Pappila varit en allsvensk spelare säsongen 20/21 om det inte varit för omständigheter runtomkring. I en intervju med Joakim Englund på Hockeysverige berättade han om sin psykiska ohälsa, ett mående som ledde till att han lämnade Kristianstad mitt under säsongen.

Pappila är från Kungälv från början och jag tror att en återkomst till hemmiljön kommer göra honom gott. Hanhals verkar vara en bra klubb att vara i och med tanke på det jag nämner ovan, att han har skills nog att spela i allsvenskan, så tror jag han kommer vara en riktigt fin spelare för Hanhals i vinter. Han har egenskaperna, han spelar i en hemtam miljö och kommer nog, oavsett hur bra det än kommer att gå, inte lämna Hanhals i första taget om någon allsvensk klubb skulle komma med lockrop mitt under säsongen.

Matej Galbavy (fw), Nybro

Slovaken snittade en poäng per match för Borlänge under 19/20 och har egentligen under hela sin hittills unga karriär haft näsa för poäng. Jag tror att Nybro känner att de kan vässa sitt powerplay inför nästa säsong och i den spelformen snickrade Galbavy ihop 15 poäng ifjol. Så där får laget en rejäl uppgradering.

Anton Schagerberg (b), Nybro

En offensiv back som inte fått fart på produktionen i allsvenskan för Mora. Har SHL-erfarenhet och spelade hela säsongen för Mora i allsvenskan säsongen som var. Kan nog bidra med en hel del i offensiv väg från blålinjen nere i glasriket nu när han kliver ner en nivå, och dessutom kommer till ett lag som allra troligast kommer vara ett topplag.

Marcus Lindblom (fw), Strömsbro

Ruskigt stark värvning av Strömsbro. Lindblom har testats i både SHL och allsvenskan genom åren och på sina två senaste säsonger i ettan, spelandes för Nyköping, har han gjort över 40 poäng per säsong. Fanns nog på önskelistan hos de flesta ettanklubbarna med allsvenska ambitioner.

Victor Gagic (fw), Troja

Troja har haft förtvivlat svårt att göra mål de två senaste säsongerna sedan degraderingen från allsvenskan. Gagic fick ett genombrott i Halmstad och smällde in 17 mål senast. Många av dessa var så kallade “enkla” mål, något som Troja inte lyckades göra. Blir 21-åringen den som löser målskyttegåtan hos kronobergarna? Jag tror faktiskt det. Han har en oöm spelstil och kommer garanterat att fortsätta att göra det ytterst obekvämt för motståndarna framför deras kasse nästa säsong.

Gustav Bågenvik (mv), Vimmerby

Stod för en riktigt stabil och solid insats under sin första seniorsäsong. Var en starkt bidragande anledning till att Grums tog sig till Allettan. Vimmerby har en historik av att slussa målvakter uppåt i seriesystemet, Linus Lundin och Viktor Kokman, och det här känns spontant som en oerhört spännande kombination.

Jonas Nyman (fw), Vimmerby

22-åringen inledde sin Hockeyettan-karriär i Köping innan han gick vidare till Skövde där han varit de två senaste säsongerna. Han har under sina år i ettan konstant ökat poängproduktionen år för år och det finns ingenting som talar för att den kurvan inte kommer fortsätta i Vimmerby, där spelare har en tendens att växa. Spännande värvning av smålänningarna. Nyman testades av BIK Karlskoga under tre matcher säsongen som var.

Rasmus Sörgardt (b), Väsby

33 poäng på 38 matcher för Väsby förförra säsongen innan han plockades upp till Hockeyallsvenskan av Tingsryd. Där har han inte fått samma fina utdelning. Nu vänder han åter till en klubb han känner och vet hur det är att lyckas i. Kan bli hur bra som helst.

***

Hockeystaden.se är beroende av att ni läsare visar förståelse och betalar er prenumerationsavgift. Summan är valfri och kan med fördel betalas med swish till 1232177236 (eller via QR-koden nedan) eller sättas in på bankgiro: 5196-9855.

Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version