Site icon hockeystaden.se

Lias Andersson öppnar för HV71 nästa säsong

Det är i en lång intervju med Göteborgs-Posten som Lias Andersson berättar om sitt dåliga mående i Nordamerika förra säsongen. Det blev en ond cirkel med sömntabletter och dåligt självförtroende. Men säsongen slutade bättre.
— Det var så skönt att komma hem till HV, berättar han.

Sedan Lias Andersson återkom till HV71 och avslutade säsongen i Jönköping så blev det 12 poäng på 15 matcher och en formkurva som såg ut att vara stigande inför slutspelet. Ett slutspel som senare inte blev av. Men det är en annan historia.
— Jag trodde det skulle vara en längre startsträcka. Att lagom till slutspelet, då är jag redo efter allt som varit. Med fötterna, med huvudet. Men jag kom igång tidigare än så. Jag hade nog nån växel till i mig, så det var surt att det tog slut. Vi hade vunnit SM-guld, det är jag säker på, säger han till Göteborgs-Posten.

ÖPPNAR FÖR HV71

Till tidningen öppnar Lias Andersson upp om sitt dåliga mående. Han berättar om en vardag i Nordamerika som till slut blev ohållbar och att han ville bryta den onda cirkeln genom att åka hem till Sverige. Hans rättigheter innehas av New York Rangers fram till Lias fyller 27, drygt fem år till.

Lias Andersson berättar att han inte tänkt så långt som fram till hösten ännu och att Sverige är ett alternativ och i så fall blir det HV71.
— Om de vill ha tillbaka mig, säger han till GP innan han fortsätter:
— Allt som de gjorde för mig … de tog in mig, gav mig tid och rum och en roll. De trodde på mig. Det var som ett barn kom hem igen. Det har jag stor respekt för. Det är fint av en förening att göra så. De erbjöd mig hjälp runtomkring, nån att prata med. Det var inte bara kom hit och leverera. Det var absolut inte det. De visste att jag kunde tillföra nåt – och gillade mig som människa både på och utanför isen.

Exit mobile version