Site icon hockeystaden.se

Succéforwarden om nya utmaningen: “Ska grisa ner mig”

Han var ett hett villebråd på marknaden. Men egentligen så stod det bara mellan två klubbar när beslutet skulle tas. Idag blev succémannen Victor Gagic klar för Troja nästa säsong. För hockeystaden.se berättar han om blandade känslor att lämna modeklubben och hemstaden för nya äventyr.
— Jag har alltid varit här och man kanske blir tagen lite för givet.

Det har ryktats om det under ett tag. Idag blev det klart att Victor Gagic kommer representera Troja nästa säsong.
— Det känns jättebra och som ett steg i rätt riktning, ett steg närmare allsvenskan och så bra det kan bli i division 1 känns det som.
— Det är nära och bra från Halmstad och en satsande klubb med riktigt bra förutsättningar. Nu ska jag göra mitt också.

HÅRDA ARBETET LÖNADE SIG

Victor Gagic kom från ingenstans och var en av de mest bidragande anledningarna till Halmstad succésäong som tog laget hela vägen till final mot Väsby i Hockeyettan. På förhand tippades Halmstad att få kvala åt ett helt annat håll. Gagic berättar om sin genombrottssäsong.
— Jag har ändå alltid känt att jag haft några växlar till i mig. Förra säsongen blev tung för hela laget, men en otrolig lärdom för alla. Sen den här säsongen har jag fått mycket förtroende och spela i powerplay/boxplay och spelat med Åkesson och Pärna som center.
— Jag har fortsatt med mitt hårda jobb och så har målen trillat in. Jag har känt tidigare att jag ändå har hänt mycket omkring mig och att jag skapat mycket, men att puckarna inte har trillat in. Det gjorde de den här säsongen.

Hans 17 mål i grundserien var överlägset bäst bland samtliga i Halmstad. Förra säsongen blev det bara två mål för 21-åringen. Sett till vad han tydligen hade i sig i målproduktion så är det lite av ett mysterium att större klubbar inte la sina fingrar på honom redan i yngre år.
— Jag var nog inte tillräckligt bra helt enkelt.
— Nej, men…Jag var ganska liten länge, där inför junioråren. Sen i J18 kom min utveckling och jag började komma ikapp de andra. Sen i J18/J20 så har jag ändå varit en toppspelare i J20 Elit, men det har aldrig varit på tal. Sen har väl seniorhockeyn passat mig bättre.

Efter succén så var han ett hett byte på marknaden och Gagic berättar att andra ettan-klubbar ryckte i honom.
— Men jag bestämde mig ganska snabbt för att om jag skulle gå någonstans så skulle det bli Troja eller att bli kvar i Hammers.

“KANSKE BLIR TAGEN LITE FÖR GIVET”

Efter att ha varit i Halmstad hela sitt liv så kände han att ett miljöombyte kunde vara nyttigt.
— Jag har ändå varit i Halmstad i hela mitt liv, det är klart att det är tungt på så vis, det är blandade känslor. Men jag kände ändå…I Halmstad blir man en Halmstadkille, jag har alltid varit här och man kanske blir tagen lite för givet.

Kan du utveckla det?
— Nej, det är väl inte så att jag vill snacka mycket om det så. Men det har känts lite att det är på den vägen. Man snackar om att ta in flera nya toppcentrar, det snackade de om i tidningen. Jag kände väl att, nu har jag ändå visat att jag håller på den här nivån en hel säsong och håller som toppcenter. Jag kan nu göra jobbet i en tredjekedja också, det förstår jag, men man känner inte att man vill göra det efter en här säsong.

Troja hade ett stort och inte helt oviktigt problem förra säsongen. Bristen på mål.

Är det du som kommer se till att Trojas målskytte lossnar nästa säsong?
— Det är det som är min uppgift att göra de här enkla målen, så det är klart att jag ska fortsätta med det. Grisa ner mig, trycka in returer och styra in puckar.
— De vill ha mig i samma roll som jag haft i år i Hammers. Att göra det hårda jobbet och öppna ytor för andra. De hade svårt att göra de enkla målen förra säsongen, och det var mycket de jag gjorde i Halmstad.

Hur går dina tankar om nästa säsong för egen del?
— Det är väl att komma upp i nivå igen, Troja är ett topplag med många bra spelare och det gäller att kriga varje träning för att visa att man vill göra skillnad.
— Det är väl framför allt det, att synas och komma upp i poäng igen och göra mitt jobb.

***

Materialet på hockeystaden.se är gratis att läsa. Vill ni hjälpa till att stötta arbetet med sajten? Summan är valfri och kan med fördel sättas in på bankgiro: 5196-9855. Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version