Site icon hockeystaden.se

Säger Instagramposten något om Andrés framtid?

HV-fansens ständigt våta dröm är att André Petersson ska återvända till klubben. Likadant denna vår. Men det har  kommit uppgifter om en fortsättning i KHL och häromdagen släppte hans nuvarande klubb en Instagrampost som väcker frågetecken om var han egentligen kommer spela nästa säsong.

Den i Tingsryd fostrade André Petersson spenderade sin juniortid i HV71 och gjorde två a-lagssäsonger innan han drog över Atlanten 2011 för att försöka ta en plats i Ottawa Senators. Det blev ingen NHL-karriär för den offensivt vasse anfallaren och sedan 2014 har en representerat en rad KHL-klubbar, senast Dynamo Moskva.

Under tiden i KHL har han utvecklats till att bli ett ständigt återkommande inslag i Tre Kronor under Euro Hockey Tour-turneringarna och med sina 106 mål totalt i ligan är han delad etta med Linus Omark bland svenskarna genom tiderna i KHL.

Kontraktet med Dynamo Moskva går ut sista april och som vanligt har det lett till en del spekulationer rörande Peterssons framtid. I slutet av mars kom ryska Sport Express med uppgifter som lät berätta att Dynamo inte ville förlänga kontraktet med den svenska anfallaren och att 29-åringen istället troligtvis skulle skriva på för Lokomotiv.

Häromdagen la dock Dynamo ut en bild på Petersson med hashtagen “Vi är Dynamo” (Översatt via google translate från ryska) och den handlingen väcker en del frågetecken. Skulle verkligen en klubb lägga ut en bild på en spelare med den hashtagen om spelaren i fråga inte var önskvärd till kommande säsong? Eller för den delen om det redan stod klart att han skulle lämna klubben?

Tidigare ej bekräftade uppgifter till hockeystaden.se har låtit berätta att HV och André ska ha haft förhandlingar om ett långtidskontrakt. Men så brukar det väl å andra sidan alltid låta i den ryktesflora som alltid uppstår kring Petersson vid denna tid på året.

Ytterst tunna spekulationer, jag vet. men det är ju ändå Silly 🙂

***

Artikeln ovan var ett tips från en uppmärksam läsare. Vill ni också bidra med tips och heta rykten? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version