Site icon hockeystaden.se

Succémålvakten om allsvenskan: “Det finns intresse”


Han har varit en av de stabilaste burväktarna i Hockeyettan de två senaste säsongerna. Målet inför nästa säsong är glasklart.

— Mitt mål och ambition inför nästa säsong är att ta klivet upp i allsvenskan, berättar Isak Mantler för hockeystaden.se.

Inför fjolårets säsong ställde Lindlöven upp med ett synnerligen intressant målvaktspar i rutinerade Sammy Gustafsson och den unge talangen Isak Mantler. Gustafssons säsong spolierades på grund av skador, men Mantler klev fram och bjöd på storspel mellan stolparna. Totalt räckte det till en andraplats i den totala målvaktsligan för Hockeyettan och i år visade 21-åringen upp ett minst lika fint spel och tog Lindlöven till både Allettan och playoff.

VÄCKT INTRESSE I ALLSVENSKAN

Räddningsprocenten förra säsongen var 93,5 och den nyligen avslutade låg den på 93 blankt. Det är starka siffror, speciellt för en ung målvakt.
— Det har handlat mycket om att jag fått spela mycket matcher de senaste åren. Det ger mig rutin och jag får se många olika situationer i en match som underlättar, inleder han med att förklara varför det gått så bra de två senaste säsongerna sedan han lämnade Örebros J20-lag när han gått ut junioråldern.
— Sedan har jag ett grundspel som jag håller mig till, det handlar mycket om spelförståelse, ha tålamod, vänta ut situationerna och värdera om jag ska kliva ut på skytten eller om jag ska avvakta och vara med på pass exempelvis.
— Jag skulle säga att jag varit konsekvent i mitt grundspel är det som gjort att det gått så pass bra som det gjort.

Efter de här två framgångsrika säsongerna i Hockeyettan så är allsvenskan målet inför 20/21.
— Det är där jag lägger mitt fokus just nu och ser över mina alternativ över vad det finns för förutsättningar där. Det är så det ser ut just nu.

Om jag förstår dig rätt så är du en målvakt som behöver spela mycket, är det något du tar med i dina avvägningar?
— Det ska vara rätt förutsättningar, både gällande träning och allt runtomkring med det sociala. Att spela är självklart viktigt, men sen kan man ju inte komma in och förvänta sig att man ska spela hur mycket som helst. Man får växa in i det, så det beror på helheten och vilken roll man skulle få.

Hans framfart i Hockeyettan har naturligtvis väckt intresse högre upp hos allsvenska klubbar.
— Jag har inget konkret på det viset än, men det finns intresse. Men sedan är det ganska lugnt just nu på marknaden överlag verkar det som.

Vilka klubbar är det som har intresse för dig?
— Det kan jag inte säga på det viset, det är min agent som sköter det.

Hur känner du kring det här med att marknaden står still i och med Corona?
— Det är som det är och man får ta det som det kommer. Det är ändå samhället och hälsan som är viktigast i det här läget. Jag förstår att klubbarna inte riktigt vet hur de ska lägga upp det heller. Det enda man kan göra är att vänta och så får man se.

Känner du någon stress?
— Nej, jag känner ingen stress på det viset. När det kommer så kommer det och då får man ta i de frågorna när det blir mer konkret.

***

Materialet på hockeystaden.se är gratis att läsa. Vill ni hjälpa till att stötta arbetet med sajten? Summan är valfri och kan med fördel sättas in på bankgiro: 5196-9855. Tack för ditt bidrag för att hålla denna sajten levande.

Har ni nyhetstips? En het övergång? Tveka inte att skicka ett meddelande på Twitter (@hockeystaden) eller ett mejl till henrik@hockeystaden.se.

Exit mobile version