Site icon hockeystaden.se

Tog en paus från allsvenskan – klar för Hockeyettan

Det var tidigare i år som det stod klart att Tony Pappila lämnade allsvenska Kristianstad. Anledningen var psykisk ohälsa. Nu startar 22-åringen om karriären i Hanhals.

Det var en mörk historia som rullades upp i februari när det stod klart att Tony Pappila skulle lämna Kristianstad i Hockeyallsvenskan. För Hockeysveriges Joakim Englund berättade han om psykisk ohälsa och ångest som han botade med hjälp av alkohol och spel om pengar.
— Dagar där ångesten varit som värst har jag varken kunnat äta eller sova. När jag väl ätit har jag spytt upp maten samtidigt som tankarna flugit runt i huvudet utan verktyg att kunna sortera, berättade han för hockeysverige.se.

Pappila har inte spelat hockey sedan dess. Men nu står det klart att ny klubbadress blir Hanhals i Hockeyettan. Anledningen till klubbvalet är enkel.
— Att få trygghet i vardagen och vara på en plats och inte flytta omkring är det jag behöver just nu. Att flytta hem till Kungälv och komma nära familjen som är oerhört betydelsefull, säger han i ett pressmeddelande från klubben.

Tony Pappila har Kungälv som moderklubb och som 15-åring representerade han Hanhals under en säsong. Sedan dess har det blivit spel i Rögle och Malmö under juniortiden. På allsvensk nivå har han representerat Västervik, Pantern och nu senast alltså Kristianstad.

Exit mobile version