Site icon hockeystaden.se

Förre allsvenska keepern till Hockeyettan

HC Dalen verkar redan nu ha spikat kommande säsongs målvaktspar. Sedan tidigare finns Alexander Sundstrand i klubben och idag presenterade man Oscar Malm som ansluter från Nyköping.

Oscar Malm spenderade den senaste säsongen i Nyköping där han vaktade kassen i 17 matcher. De två säsongerna dessförinnan stod han i Kallinge/Ronneby och säsongen 16/17 spenderade han i allsvenskan med IK Pantern. Nu står det klart att HC Dalen blir nästa destination i karriären för 25-åringen.

Skillingaryds-bördige Oscar Malm tycker att det ska bli skönt att komma närmare familjen.
— De gånger som jag tidigare mött Dalen så har det alltid varit tuffa matcher oavsett serie. Nu hade jag ett bra samtal med Pelle där jag kände att jag fick ett stort förtroende. Det tillsammans med att få möjligheten att bo närmre familjen och flickvännen gjorde det till ett självklart val att skriva på för Dalen, säger Malm i ett pressmeddelande från klubben.

Samtidigt meddelar klubben att man förlänger med Alexander Sundstrand som kom till Dalen från Vänersborg ifjol.
— Alexander har vid flertalet tillfällen under säsongen visat vilken bra målvakt han är och tagit flera steg i sin utveckling så det är roligt att han väljer att stanna kvar hos oss även kommande säsong. Oscar har jag haft ögonen på ett tag speciellt under hans tid i Kallinge/Ronneby som vi spelat mot flertalet gånger i ATG Hockeyettan. Det är en bra och jämn målvakt som håller en hög nivå och visat detta under en längre tid. Nu öppnades en dörr och det känns riktigt bra att kunna addera in Oscar i lagbygget inför säsongen. Nu är målvaktsfrågan löst och jag känner mig lugn och trygg med denna lösning, säger tränaren och sportchefen Pelle Gustafsson i ett pressmeddelande.

För en tid sedan blev det klart att målvakten David Elmgren skulle spendera sommaren med att spela i den australiensiska ligan. Vart han tar vägen när säsongen “down under” är avklarad är dock oklart. Det verkar hursomhelst inte bli något spel i Dalen för keepern som så sent som förförra säsongen var inlånad till SHL-laget Malmö i en match.

Exit mobile version