Site icon hockeystaden.se

Gick upp med Kristianstad – nu är backen på marknaden igen

Han har saknats i Nyköpings laguppställning den senaste månaden. Nu berättar backen Calle Krantz att han lämnat klubben och numera är klubblös.
– Det är rätt lustigt att de inte gått ut med något, berättar han för hockeystaden.se.

Backen Calle Krantz var med och spelade upp Kristianstad i Hockeyallsvenskan i våras. Till denna säsongen skrev han på för Nyköping i den västra Hockeyettan, men där har han inte spelat den senaste månaden. Calle Krantz menar att klubben inte levde upp till sin del av avtalet och han har därför lämnat.
– Jag var rätt noga innan jag skrev på, man har varit med förr om att klubbar lovat vissa saker. Jag flyttade självklart dit för hockeyn, men jag ville även ha ett bra civilt liv med jobb.
– De sa att det skulle lösa sig, men sedan gick tiden.

TRIVDES HOCKEYMÄSSIGT

Calle Krantz har sin bas i Linköping och började med att pendla till Nyköping, något som han berättar att han inte upplevde som något problem.
– Men sen var det lite strul med lägenhet och även med första utbetalningen av lönen. Sen var det lite andra punkter där med bostad och jobb som jag inte riktigt tyckte att de levde upp till efter vad de sagt innan i mitt kontrakt.
– Då kände jag väl lite ”Varför ska jag vara här för när de inte håller deras del av avtalet?”

Är de fortfarande skyldig dig pengar?
– Nej, nu har vi löst det.

Sex matcher blev det för 22-åringen i Nyköping innan parterna skildes åt. Han berättar att det gick bra hockeymässigt och att han tycker laget känns spännande och att det sportsliga inte är anledningen till att han lämnat.

Hockeystaden.se ringde upp sportchefen och tränaren Fredrik Mälberg för att få hans syn på saken.

Varför har ni inte gått ut med det?
– Jag har väntat på ett läge att gå ut med ett samlat paket både gällande förluster och nyförvärv.

Din kommentar till att Calle Krantz menar att ni inte levt upp till er del av avtalet?
– Jag tycker inte att det stämmer till 100 procent. Jag förstår att han upplever det så, men jag upplever att vi fått fram både boende och jobb till honom. Faktum är också att de pengarna han tyckte att han inte fick, fick han när han slutade. Så vi har gjort det som stod i avtalet. Sen att han väljer att hoppa av, det var hans beslut och jag godkände det. Egentligen har vi avtal som inte går att bryta.
– Jag förstår hans argument, för han tyckte väl att han inte fick så mycket jobb som han skulle. Men jag tycker vi tog fram så mycket alternativ så att han skulle haft mycket jobb.

SIKTAR UTOMLANDS ELLER HOCKEYETTAN

Nu befinner sig alltså Calle Krantz hemma i Linköping och han berättar att han vill hitta en ny klubb.
– Jag är på is fyra gånger i veckan hemma i Linköping och håller på och tränar. Jag känner mig i form och tycker det är kul. Eftersom de inte gått ut med något så är det inte så lätt för klubbar att veta att man inte tillhör någon klubb.

Calle Krantz har representerat HA74, HC Dalen, Kristianstad och nu senast då Nyköping på Hockeyettan-nivå. Han har även gjort matcher för Västervik i allsvenskan och Linköping i SHL. Han berättar att han inte har någon agent, men drar i lite trådar själv.
– Jag kollar lite utomlands, men även Hockeyettan.

Känner du någon stress att du går utan klubb?
– Lite, man har polare som är lite överallt och spelar och man vet att säsongen är igång. Men samtidigt har jag förmånen att vara på is ändå. Så man håller igång.

Calle Krantz betonar att han inte har några ”hard feelings” mot Nyköping, men vill ge sin bild av varför han har lämnat. Även Fredrik Mälberg berättar att det inte finns några ”hard feelings” mot Calle Krantz.
– Nej, nej. Absolut inte. Jag tycker det är en bra kille och jag tycker vi skildes som vänner. Vi gjorde rätt för oss, jag är väl mer besviken att han upplevde det som att vi inte höll vår del av avtalet. Jag tycker väl att vi gjorde det.

Exit mobile version