Site icon hockeystaden.se

Stjärnan om väckarklockan: “Kan inte översätta de ord coachen sa”

Evan Allen. Foto: Henrik Skoglund

På måndag stundar avgörandet i jakten på en playoffplats när Kalmar och Nybro möts i ett stekhett derby. Gällande nykolingen Kalmar är det utifrån en smula överraskande att de befinner sig i det läget. Evan Allen berättar om väckarklockan som tände laget.
— Vi vann nästa match och sedan har det bara rullat på, berättar han för hockeystaden.se.


LÄS MER: Kristianstad förstärker truppen ytterligare

NORRAHAMMAR (HOCKEYSTADEN.SE)
På måndag väntar ett stekhett derby mellan Kalmar och Nybro och i potten ligger en plats i playoff. Redan på fredagskvällen, efter Kalmars straffvinst mot HC Dalen på bortaplan, började forwarden Evan Allen tänka på matchen.
— Nybro på måndag kommer bli en stor match. Vi siktar alltid på att vinna varje match såklart. Vi har två matcher kvar och förhoppningsvis kan vi vinna båda och avancera till playoff. Vi kommer få tillbaka lite spelare och jag tycker vi har kommit ihop som lag och vårat powerplay funkar, säger han och lägger till:
— Vi får se hur långt vi kan ta det.

20 AV 21 MÖJLIGA POÄNG

Man kan inte säga annat än att Kalmar är i en rejäl formtopp. För bara några veckor sedan såg Nybro ut att ha dödat all form av spänning i serien. Men Kalmar har på de sju senaste matcherna plockat 20 av 21 möjliga poäng och leder just nu serien en poäng före Nybro.

Evan Allen berättar att storförlusten borta mot Dalen med hela 6-0 den 30 januari blev en väckarklocka för hela laget och det var efter det klättringen i tabellen började.
— Definitivt. Jag kan inte översätta de ord coachen sa i omklädningsrummet efter den matchen, säger Evan Allen och skrattar innan han fortsätter:
— Vi satt helt tysta i omklädningsrummet fem-tio minuter efter matchen och vi behövde titta oss själva i spegeln. Det var definitivt en väckarklocka, vi ska inte förlora en match med 6-0. Vi har ett alldeles för talangfullt lag för det. Det är många som jobbar hårt i det omklädningsrummet. Vi vann nästa match och sedan har det bara rullat på, berättar han.

Exit mobile version