Site icon hockeystaden.se

Förbundets pinsamma miss – avstängde forwarden spelklar: “Tittade fel i spelschemat”

Skrällgänget lånar inför Allettan

Från början var det sagt att Vimmerbys forward skulle missa premiären av Allettan på grund av en avstängning. Men nu blir det inte så – förbundet hade nämligen tittat fel i spelschemat. Detta rapporterar Dagens Vimmerby.


LÄS MER: Fjolårssuccén klubblös – tränar med ny klubb

Det var den 5 december som Vimmerbys forward Mattias Wigley delade ut en armbågstackling på Trojas målvakt Wictor Ragnewall. Han anmäldes till disciplinnämnden, men fick ändå spela nästkommande match på grund av lång handläggningstid från förbundets sida.

Slutligen stängdes dock Wigley av i två matcher. Dels missade han epilogen av grundserien i den södra Hockeyettan, den betydelselösa matchen mot Halmstad, och tanken var också att han skulle missat premiären av Allettan.

Nu rapporterar Dagens Vimmerby att Wigley ändå kommer att spela premiären av Allettan då Vimmerby möter Tranås på hemmaplan. Detta då förbundet angett datumet 27 december som sista dag på avstängningen. Kruxet är bara att matchen spelas dagen efter, den 28:e.
— Det är två matchers avstängning som är det normala, men sen gjorde de ett misstag och tittade fel i spelschemat. Man var övertygade om att den första matchen i Allettan skulle spelas den 27:e, förklarar Pehter Linge från Östergötlands ishockeyförbund till Dagens Vimmerby.

SE SITUATIONEN SOM WIGLEY STÄNGDES AV FÖR:

Exit mobile version